Ankara Kalkınma Ajansı paya dayalı kitle fonlama desteği veren ilk kamu kuruluşu oldu

ANKARA (AA) - Ankara Kalkınma Ajansı, elektrikli bisiklet üretimi yapan Byqee girişimine sağladığı destekle paya dayalı kitle fonlama desteği veren ilk kamu kuruluşu oldu.Ajanstan yapılan yazılı açıklamaya göre, "2021-2022 TechAnkara...

08 Aralık 2021 Çarşamba 12:53
Ankara Kalkınma Ajansı paya dayalı kitle fonlama desteği veren ilk kamu kuruluşu oldu

ANKARA (AA) - Ankara Kalkınma Ajansı, elektrikli bisiklet üretimi yapan Byqee girişimine sağladığı destekle paya dayalı kitle fonlama desteği veren ilk kamu kuruluşu oldu.

Ajanstan yapılan yazılı açıklamaya göre, "2021-2022 TechAnkara Dijital Proje Pazarı Ticarileştirme Programı" kapsamında Ajans toplam bütçesi 10 milyon lira olan mentör, ürün doğrulama ve paya dayalı kitle fonlama desteği veriyor.

Bu kapsamda 2022 yılı sonuna kadar açık olan programa başvurular sürerken, 5 milyon lira mentör ve ürün doğrulama desteğine, 5 milyon lira da "paya dayalı kitle fonlama desteği"ne ayrıldı.

TechAnkara Dijital Proje Pazarı'na başvuran Byqee Projesi, elektrikli bisiklet değerlendirme kurulunun onayının ardından, paya dayalı kitle fonlama desteğinden yararlandırılmak üzere "Fonbulucu" platformuna yönlendirildi.

Söz konusu girişim, Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun 150 bin lira yatırım yapması şartıyla, Ajans tarafından 50 bin lira yatırım sağlanarak desteklendi. Böylece, Ankara Kalkınma Ajansı, paya dayalı kitle fonlama desteği veren ilk kamu kuruluşu oldu.

- Byqee 1 milyon 600 bin liralık yatırım turunu başarıyla tamamladı

Paya dayalı kitle fonlama platformu üzerinden kampanya açan elektrikli bisiklet üretimi yapan Byqee girişimi, 85 dakikada, hedeflediği 1 milyon 600 bin liralık yatırım turunu başarıyla tamamladı.

Bir kamu kuruluşu olan Ankara Kalkınma Ajansının TechAnkara Dijital Proje Pazarı kapsamında Fonbulucu girişim sermayesi yatırım fonu üzerinden desteklediği girişimcinin elektrikli bisiklet projesine yoğun ilgi gösterildi. Bu sayede diğer nitelikli ve bireysel yatırımcılar da Byqee girişimine yatırım yaparak hızlı fonlama ile rekor sürede kampanyanın başarı ile sonuçlanmasını sağladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Cahit Çelik, 2022'de de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dijital hale getirilen TechAnkara Dijital Proje Pazarı'yla birçok girişimciye kitle fonlama yöntemiyle destek olacaklarını belirtti.

Ankara Kalkınma Ajansı TechAnkara Dijital Proje Pazarı başvurularını Ankara Girişim Portalı üzerinden alıyor. Başvuru "https://girisimci.ankaraka.org.tr/tr/2021-2022-techankara-dijital-proje-pazari-ticarilestirme-programi_43.html" internet adresinden yapılıyor.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.