ATB Başkanı Yavuz, Orta Vadeli Program'ı değerlendirdi:

- "Orta Vadeli Program'da yer alan tek haneli enflasyon hedefi başta olmak üzere yatırım, istihdam, üretim ve ihracat vurguları, iş dünyasının umudunu yükseltti"

06 Eylül 2023 Çarşamba 23:35
ATB Başkanı Yavuz, Orta Vadeli Program'ı değerlendirdi:

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, Orta Vadeli Program'da (OVP) yer alan tek haneli enflasyon hedefi başta olmak üzere yatırım, istihdam, üretim ve ihracat vurgularının, iş dünyasının umudunu yükselttiğini bildirdi.

Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Orta Vadeli Program değerlendirmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Paranın yönünün, her zaman istikrar, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve liyakate doğru olduğuna işaret eden Yavuz, programda yer alan tek haneli enflasyon hedefi başta olmak üzere yatırım, istihdam, üretim ve ihracat vurgularının, iş dünyasının umudunu yükselttiğini belirtti.

Yavuz, açıklanan Orta Vadeli Program'ın, ülkeye hayırlı olmasını temenni ederek şunları kaydetti:

"Bugün geçmekte olduğumuz sıkıntılı dönem bizi birkaç sene daha zorlayacak gibi görünse de tüm ekonomik göstergeler, önümüzdeki dönemlerde iyileşmeye işaret ediyor. Açıklanan OVP, istikrarlı ve bağımsız ekonomi yönetimi, kamu/özel tüm sektörlerde atılacak tasarruf adımlarıyla birlikte, bu sıkıntılı günlerin beklenen süreden de önce aşılacağı inancındayım."


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.