ATO Başkanı Baran, Agrobank heyetini kabul etti

21 Aralık 2023 Perşembe 16:59
ATO Başkanı Baran, Agrobank heyetini kabul etti

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye modelini incelemek üzere ülkeye gelen Özbekistan bankası Agrobank'ın temsilcilerini kabul etti.

Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, bankadan bir grup heyet, küçük ve orta büyüklükteki işletmeleri (KOBİ) ve istihdamı desteklemek için Türkiye modelini incelemek üzere ülkeye geldi.

Baran, heyete, üyelerinin iş hacmini geliştirmek, finansman ihtiyaçlarını karşılamak ve istihdamı artırmak amacıyla yürüttüğü faaliyetleri anlattı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, "nefes kredisi" adı altında finansman çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Baran, "Kamu bankaları ve dahil olmak isteyen özel bankalar ile gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarda, belli süre ödemesiz, geri kalan sürede de taksitli ödenebilecek, piyasa faizlerinin altında faizle ve Kredi Garanti Fonu kefaletiyle üyelerimize finansman desteği sağladık." ifadelerini kullandı.

Baran, Agrobank'ın, Türkiye'de iyi uygulama örneklerini göreceğinin altını çizerek, Oda olarak deneyim paylaşımında bulunabileceklerini bildirdi.

- Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'in talimatı

Agrobank Baş Analitik Başkanı Abdurrahman Sherov ise Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in, Türkiye ziyaretine ilişkin talimat verdiğini belirterek, Özbekistan ekonomisi hakkında bilgi verdi.

Sherov, ülkelerindeki gençlere yeni istihdam alanı oluşturmak için neler yapabileceklerini belirlemek için Türkiye'de incelemelerde bulunacaklarının altını çizdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.