ATO heyeti, Kosova'ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi

- Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran: - "Oda olarak Kosova ile Türkiye arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerini daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz"

18 Ekim 2023 Çarşamba 14:45
ATO heyeti, Kosova'ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran başkanlığındaki heyet, ticaret ve yatırım ilişkilerini geliştirmek için Kosova'ya çalışma ziyaretinde bulundu.

ATO'dan yapılan açıklamada, Baran ve beraberindeki heyetin, ziyaret kapsamında Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani-Sadriu tarafından kabul edildiği bildirildi.

Açıklamada, buradaki değerlendirmesine yer verilen Sadriu, ülkesinin, bazı stratejik sektörlere yapılan yatırımlar için avantajlar sağladığına dikkati çekerek, Türk şirketlerine yatırım çağrısında bulundu.

Baran da Kosova ile Türkiye'nin tarihi ve kültürel bağlarına işaret ederek, bu yakınlığın ticari ilişkileri geliştirmeye daha çok zemin oluşturmasını istediklerini aktardı.

Kosova'da 400 milyon avroyu aşan tutarda Türk yatırımı bulunduğu bildiren Baran, ülkede, 500'ün üzerinde Türk şirketinin faaliyet gösterdiğini, bu şirketlerde de yaklaşık 10 bin Kosova vatandaşının istihdam edildiğini kaydetti.

Baran, iki ülke arasında 1 milyar doların altında kalan dış ticaret hacminin, potansiyeli yansıtmadığını belirterek, "Oda olarak Kosova ile Türkiye arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerini daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.