ATO Nijerya'da "Health Ankara" standı açtı

- ATO Başkanı Gürsel Baran: - "Hedefimiz, başkentimizin sağlık turizmi potansiyelini tanıtarak 7 kıtadan gelen turistlere sağlık hizmeti vermek"

05 Eylül 2023 Salı 13:09
ATO Nijerya'da

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO), başkentin sağlık turizmi alanında yaptığı çalışmaların tanıtılması amacıyla Akwaaba Afrika Turizm Fuarı'nda, "Health Ankara" adıyla stant açtı.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Nijerya'nın Lagos kentinde 19'uncusu düzenlenen Akwaaba Afrika Turizm Fuarı'nda, başkentin sağlık turizmi hizmeti sunan kurum ve kuruluşlarını tanıtmak amacıyla açılan stant yoğun ilgi gördü.

Fuarda "Health Ankara" markasının kalp şeklindeki logosu ile hazırlanan "I Love Ankara" rozeti de yer aldı.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede Ankara'nın sağlık turizminde gelişmesini ve bu alandaki gelirlerini artırmasını hedeflediklerini bildirdi.

Sağlık turizminin dünyada büyüyen ve gelişen bir sektör olduğunu belirten Baran, şunları kaydetti:

"Ankara gerek coğrafi konumu gerek hastaneleri, sağlık tesisleri, termal kaynaklarıyla sağlık turizminde önemli potansiyele sahip. ATO olarak standımızla katıldığımız bu fuar ve yönetim kurulu üyemiz Ömer Çağlar Yılmaz koordinatörlüğünde gerçekleştirilen temasların, Afrika pazarlarına ulaşmak açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Hedefimiz, başkentimizin sağlık turizmi potansiyelini tanıtarak, 7 kıtadan gelen turistlere sağlık hizmeti vermek. Sağlık sektörünün tanıtımına yönelik atılacak adımlar, ticaret ve ekonomiyi daha yukarılara taşıyacak basamakları oluşturacaktır."

Fuarın koordinatörlüğünü yürüten ATO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çağlar Yılmaz ise başkentin sağlık turizmindeki potansiyeline dikkati çekerek, "Hedefimiz Ankara'yı Afrika için sağlık turizmi merkezi haline getirmek." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, Nijerya'daki temasları kapsamında Nijerya Ticaret, Sanayi, Maden ve Tarım Odaları Birliği (NACCIMA) ve Abuja Ticaret ve Sanayi Odası (ACCI) temsilcileriyle Ankara'nın sağlık turizmi potansiyeliyle ilgilenen devlet görevlileri ve iş insanlarından oluşan heyetle gerçekleşen işbirliği toplantısına katıldı. ATO ile ACCI arasında sağlık alanında kapasite geliştirme işbirliği sözleşmesine de imza atıldı.​​​​​​​

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.