AYEDAŞ geçici arıza giderme hızını 23 kat artırdı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ'nin (AYEDAŞ), Merkezi Uzaktan Kontrol ve Veri İzleme (SCADA) sistemiyle geçici arıza giderme hızını 23 kat artırdığı bildirildi.AYEDAŞ'tan yapılan açıklamada, şirketin,...

07 Nisan 2022 Perşembe 13:44
AYEDAŞ geçici arıza giderme hızını 23 kat artırdı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ'nin (AYEDAŞ), Merkezi Uzaktan Kontrol ve Veri İzleme (SCADA) sistemiyle geçici arıza giderme hızını 23 kat artırdığı bildirildi.

AYEDAŞ'tan yapılan açıklamada, şirketin, ortalama 46 dakikalık geçici arıza giderme süresini uzaktan müdahaleyle 2 dakikaya indiren SCADA sistemini, enerji kesme ve verme işlemlerinin yüzde 60'ında gerçekleştirir seviyeye ulaştığı belirtildi.

Şirketin, 2022'de söz konusu sistemi yaygınlaştırmak amacıyla 42 milyon liralık ilave yatırım ihalelerini tamamladığı kaydedilen açıklamada, "Ayedaş, yüksek gerilim seviyesinde mevcut SCADA sisteminde 1250 adet SCADA merkezine (150.000 Input/Output (I/O)) ilave olarak, 170 adet SCADA merkezinin (28.000 I/O) daha aktif hale gelmesi için ihaleleri tamamladı ve bu sene içinde yapım sürecine geçecek." denildi.

Anahtar Kelimeler:
ElektrikAYEDAŞSCADA
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.