Bakan Uraloğlu, ulaştırma alanındaki uluslararası toplantılara katılmak için Azerbaycan'a gidecek

14 Kasım 2023 Salı 17:08
Bakan Uraloğlu, ulaştırma alanındaki uluslararası toplantılara katılmak için Azerbaycan'a gidecek

ANKARA (AA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Ulaştırma Bakanları 7'nci Toplantısı" ve "Uluslararası Ulaştırma-Lojistik Koridorları: Zengilan'dan Kalkınma Hamleleri Konferansı"na katılmak için yarın Azerbaycan'a gidecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Uraloğlu, burada ulaştırma bakanlarıyla bir araya gelerek bu alanda ülkeler arasında işbirliğinin artırılması amacıyla görüş alışverişinde bulunacak.

Uraloğlu ayrıca, transit koridorların oluşturulmasına ilişkin düzenlenecek "Avrasya'nın Potansiyelinden Faydalanmak" konulu panelde konuşma yapacak.

Program çerçevesinde Uraloğlu'nun, Orta Koridor boyunca ulaşım ve transit operasyonlarının kolaylaştırılması için alınması gereken önlemler, Zengezur Koridoru'nun hayata geçirilmesi, Hazar geçişi ile ilgili hususlar, demir yolu bağlantısının geliştirilmesi ve yük taşımacılığı hacminin artırılması, sivil havacılık alanında işbirliğinin genişletilmesi, taşımacılık ve transit prosedürlerinin dijitalleştirilmesi, Kombine Yük Taşımacılığı Anlaşması'nın yürürlüğe girmesi için gerekli iç prosedürlerin mevcut durumuna ilişkin de görüşmelerde bulunması öngörülüyor.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.