Bazı eşyaların serbest dolaşım işlemleri Marmaraereğlisi Gümrük Müdürlüğünden de yapılabilecek

22 Kasım 2023 Çarşamba 10:26
Bazı eşyaların serbest dolaşım işlemleri Marmaraereğlisi Gümrük Müdürlüğünden de yapılabilecek

ANKARA (AA) - Ham petrol ve akaryakıt, solvent ve bazı petrol ürünleri, tekstil eşyası ile Avrupa Birliği menşeli olmayan düz camın serbest dolaşıma giriş işlemleri Marmaraereğlisi Gümrük Müdürlüğünden de gerçekleştirilebilecek.

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Gümrük Genel Tebliği'nde değişiklik içeren tebliğler, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Türk Gümrük Tarife Cetveli'nde yer alan, amonyum ve sodyum nitratların, amonyum nitratın kalsiyum karbonatla veya bitki besin maddesi olmayan diğer inorganik maddelerle karışımları, kalsiyum nitrat ve amonyum nitratın çift tuzları ve karışımlarının serbest dolaşıma giriş işlemlerinin yapılabileceği yetkili gümrük idareleri arasına Marmaraereğlisi Gümrük Müdürlüğü de dahil edildi.

Ham petrol ve akaryakıt, solvent ve bazı petrol ürünleri, tekstil eşyası ve Avrupa Birliği menşeli olmayan düz camın serbest dolaşıma giriş işlemleri de buradan yapılabilecek.

Ayrıca, solvent ve bazı petrol ürünlerinin, aynı zamanda gıda sanayisinde kullanılacak ürünlerden olması halinde ithal işlemleri Marmaraereğlisi Gümrük Müdürlüğü üzerinden gerçekleştirilebilecek.



Son Güncelleme: 22.11.2023 12:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.