Dolar kuru bugün ne kadar?

Merkez Bankası'nın faizde sadeleşme adımının ardından oluşan iyimser hava, dolar/TL'yi 4.56- 4.58 TL bandına çekerken kur yeni güne yatay başlayarak dünkü seviyesini korudu.

29 Mayıs 2018 Salı 11:21
Dolar kuru bugün ne kadar?

Merkez Bankası'nın son adımında faizde sadeleşmeye gitmesi sonrası dolar sakin seyrediyor.

Dolar/TL bankalararası piyasada 4,58 civarında seyrediyor. Geçen haftayı 4,70 seviyesinin hemen üzerine kapayan dolar/TL, yeni haftaya Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın dün akşamki toplantıda verdiği mesajlar, doların küresel değer kaybı ve petrol fiyatlarındaki gerilemeyle 4,66'lı seviyelerden başlamıştı.

Uzmanlar, açıklamanın ardından Türk lirası varlıkların değer kazandığını belirterek, teknik açıdan dolar/TL'de 4,40 seviyelerinin gündeme gelebileceğini kaydetti.

Euro/TL de 5,30-5,31 seviyesinden işlem görüyor.

Merkez Bankası para politikasında sadeleşme sürecinin tamamlanmasına karar verdiğini ve bir hafta vadeli repo faizinin 1 Haziran itibarıyla TCMB politika faizi olarak mevcut yüzde 16.50'ye eşitleneceğini açıklamıştı.

Bu adım uzun süredir uygulanan ve yatırımcıların eleştirdiği alışılagelmişin dışındaki para politikası çerçevesinin de sona ermesi anlamına geliyor.

ULUSLARARASI PİYASADA DOLAR 6,5 AYIN ZİRVESİNDE

Uluslararası piyasalarda ise dolar yükseliyor. Doların başlıca para birimleri karşısındaki performansını ortaya koyan dolar endeksi 94.70'le 6,5 ayın zirvesine yükseldi. 

Anahtar Kelimeler:
Dolar KuruDolar Euro
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.