Esnafın farkındalığını artırmak amacıyla "finansal okuryazarlık eğitimi" verilecek

- TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: - "Ücretsiz olarak esnafa farkındalık katacak eğitim, 20 Şubat Pazar günü 09.30-17.30 saatlerinde 'Microsoft Teams Programı' üzerinden gerçekleştirilecek"

17 Şubat 2022 Perşembe 10:59
Esnafın farkındalığını artırmak amacıyla

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın finansal okuryazarlığını artırmak amacıyla eğitim programı düzenlediklerini bildirdi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, TESK, İstanbul Arel Üniversitesi, DMW Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri AŞ iş birliğiyle düzenlenen esnafa yönelik "finansal okuryazarlık eğitimi"ne ilişkin bilgi verdi.

Her işletme sahibinin finansal okuryazarlığı iyi bilmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, eğitimli, farkındalık oranı yüksek, ileri görüşlü esnafın, işletmenin geleceği için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Palandöken, Kovid-19 salgını döneminde esnafın yaşadığı zorluklara dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Alınan önlemler esnafımızı ayakta tutmaya yönelik olsa da bu gibi olağanüstü durumlarda yaşanılan olumsuzlukların önüne geçmek için önceden karar almamızı sağlayan, yol gösteren finansal okuryazarlığın önemi salgın döneminde daha fazla anlaşıldı. Bu gibi durumların üstesinden daha az zararla kurtulmak için esnafımız finansal okuryazarlık eğitimine katılım göstermeli. Ücretsiz olarak esnafa farkındalık katacak eğitim, 20 Şubat Pazar günü 09.30-17.30 saatlerinde 'Microsoft Teams Programı' üzerinden gerçekleştirilecek."

Eğitime katılmak isteyen esnafın "https://dmwdanismanlik.com/duyurular/finansalokuryazarlik-egitimi-basvuru-formu/" linkinden kayıt yaptırabileceğini belirten Palandöken, derslere tam gün katılım gösteren esnafa uluslararası standartlarda katılım belgesi verileceğinin altını çizdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.