EÜAŞ'tan Beypazarı'ndaki kömür madeninde meydana gelen çökmeye ilişkin açıklama:

- "İşçilerimizden hayati tehlikesi olan kimse bulunmamaktadır"

05 Ekim 2023 Perşembe 16:27
EÜAŞ'tan Beypazarı'ndaki kömür madeninde meydana gelen çökmeye ilişkin açıklama:

ANKARA (AA) - Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ), Beypazarı'nda bulunan Çayırhan Yeraltı Kömür Ocağı'ndaki kazanın tavan oturmasından kaynaklandığını bildirdi.

EÜAŞ'tan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Beypazarı'ndaki Çayırhan yer altı kömür ocağının KİAŞ tarafından işletildiği ve kazanın 09.50 civarında meydana geldiği belirtildi.

Kazanın nedenine ilişkin bilgi verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mekanize ayak bakımı sırasında ve ayak arkası diye tabir edilen kısımda tavan oturması oluşmuş, bu sırada mekanize ayak bakımı yapan işçilerimiz, etrafa saçılan taşlardan etkilenmiş ve hafif şekilde yaralanmışlardır. Hafif yaralı 15 işçimiz Beypazarı Devlet Hastanesi'nde tedavi atına alınmış, bunlardan 5 işçimiz kontrol amaçlı Ankara'ya sevk edilmiştir. İşçilerimizden hayati tehlikesi olan kimse bulunmamaktadır. EÜAŞ Genel Müdürlüğü olarak işçilerimize ve KİAŞ'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.