Hazine 2,6 milyar dolarlık DİBS ve kira sertifikası ihraç etti

24 Ağustos 2023 Perşembe 17:10
Hazine 2,6 milyar dolarlık DİBS ve kira sertifikası ihraç etti

ANKARA (AA) - Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2,6 milyar dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ve kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.

Bakanlığın internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, 22 Ağustos 2025 itfa tarihli ABD doları cinsi devlet tahvili ile kira sertifikası ihracına toplam 2 milyar 565 milyon 781 bin dolarlık teklif geldi.

Söz konusu tekliflerin tamamı karşılanarak 2 milyar 401 milyon 730 bin dolar tutarında ABD doları cinsi devlet tahvili ve 164 milyon 51 bin dolar tutarında ABD doları cinsi kira sertifikası ihraç edildi.

DİBS ve kira sertifikası almaya hak kazanan bankalara, satış tutarları bilgisi bugün Merkez Bankası Ödeme Sistemleri İhale Sistemi vasıtasıyla iletilecek.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.