ING, 8 kadın çizerle iş birliği yaparak kadınlara yönelik ön yargıya dikkati çekiyor

İSTANBUL (AA) - ING Türkiye, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadınların sık karşılaştığı 8 farklı ön yargıyı, 8 farklı kadın çizer ile görselleştirerek kadınlara yönelik ön yargılara dikkati çekmeyi ve toplumda farkındalık...

08 Mart 2022 Salı 14:36
ING, 8 kadın çizerle iş birliği yaparak kadınlara yönelik ön yargıya dikkati çekiyor

İSTANBUL (AA) - ING Türkiye, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadınların sık karşılaştığı 8 farklı ön yargıyı, 8 farklı kadın çizer ile görselleştirerek kadınlara yönelik ön yargılara dikkati çekmeyi ve toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, ING Türkiye, toplumun kadınlara dayattığı rollere, karşısına çıkardığı engellere ve neyi yapıp yapamayacağına dair ön yargılara hayatın birçok alanında rastlanıldığından hareketle "her başarılı kadının arkasında bir engel vardır" teması ile ilerliyor.

ING Türkiye, kadınlara yönelik ön yargıların yıkılması için çağrıda bulunuyor ve “8 Mart, engel tanımayan kadınların günü. Vazgeçmeyen kadınlar engelleri aşar" mesajıyla kadınları bu engelleri aşabilmeleri için destekliyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadın çizerler Aybikem Güzeliş, Beril Ateş, Büşra Üzgün, Dilara Akbal, Kayansel Kaya, Kübra Ertap, Selin Tahtakılıç ve Sibel Açıkalın Gün ile iş birliği yapan ING, kadınlara yönelik "Çalışma şartları bir kadın için uygun değil", "Kadın dediğin erkek işine karışmaz", "Boşanırsan, tek başına ayakta kalamazsın" ve "Evlenecek yaşa geldin, ne okulu?" gibi sık karşılaşılan 8 farklı önyargıyı görselleştiriyor.

Ön yargılara dikkati çeken ING, "Her başarılı kadının arkasında bir engel vardır. Kadınlar çalışarak, mücadele ederek, vazgeçmeyerek, ödün vermeyerek, pes etmeyerek, kulak asmayarak, en önemlisi de kendilerine inanarak engelleri arkada bırakır" mesajını vurguluyor.

Çeşitlilik & Kapsayıcılık Politikası çerçevesinde ilerleyen ve toplumsal cinsiyet eşitliğini faaliyetlerinin odağına alan ING Türkiye’nin kadını güçlendirme konusundaki yaklaşımı; Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine katkıda bulunmak üzere hazırlanan ING Sürdürülebilirlik Yönergesi, ING Çeşitlilik Manifestosu ve imzacısı olduğu Birleşmiş Milletlerin WEPs - Kadını Güçlendirme Prensipleri üzerinden şekilleniyor.

Toplumsal cinsiyet eşitliğine bütüncül olarak yaklaşan ING Türkiye, sadece kurum içerisinde cinsiyet eşitliğine yönelik öncü adımlar atmakla kalmıyor, aynı zamanda kurum dışında da kadının güçlendirilmesini destekleyecek projelere imza atıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.