İzmir'de yapılacak piroliz yağı üretim tesisine devlet desteği

25 Kasım 2023 Cumartesi 08:56
İzmir'de yapılacak piroliz yağı üretim tesisine devlet desteği

ANKARA (AA) - İzmir'de, Biotrend İleri Dönüşüm ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Sanayi AŞ tarafından yapılacak nafta ikamesi geri dönüşümden piroliz yağı üretim tesisi yatırımına proje bazlı devlet yardımı verilecek.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, başlangıç tarihi 1 Mart 2023 olan yatırımın süresi 3 yıl olarak belirlenirken, öngörülen sürede gerçekleştirilememesi halinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu sürenin yarısı kadar daha ek süre verilebilecek.

Komple yeni yatırım olarak hayata geçirilecek projenin planlanan sabit yatırım tutarı, 9 milyar 181 milyon 700 bin lira, nitelikli personel sayısı ise 40 olarak belirlendi.

Yatırım süresi sonunda yıllık 55 bin ton nafta ikamesi geri dönüşümden piroliz yağı üretilmesi planlanıyor.

Söz konusu yatırım gümrük vergisi muafiyet, KDV istisnası, KDV iadesi, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği (azami sınırı olmaksızın 5 yıl), nitelikli personel desteği (azami 100 milyon lira), yatırım yeri tahsisi gibi desteklerden de yararlandırılacak.

Son Güncelleme: 25.11.2023 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.