Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan'dan "Nefes Kredisi" açıklaması:

- "Kredinin zamanlaması, miktarı ve faizi ekonomi yönetiminin reel ekonomiye ve üretime odaklandığını gösteriyor. KOBİ’lerimiz rahat bir nefes alacak"

27 Mayıs 2021 Perşembe 10:32
Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan'dan

KAYSERİ (AA) - Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Nefes Kredisi'nin, reel kesim ve KOBİ'ler için hayati öneme sahip olduğunu belirterek, ekonomi yönetiminin Nefes Kredisi ile üretime odaklandığını belirtti.

Nursaçan, yaptığı yazılı açıklamada, Nefes Kredisi'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle uygulanan tedbirlerde KOBİ'ler için gerçekten nefes olacağına inandığını vurguladı.

Nefes Kredisi'nin bu zorlu süreçte önemli katkılar sağlayacağını aktaran Nursaçan, şunları kaydetti:

"Kredinin zamanlaması, miktarı ve faizi ekonomi yönetiminin reel ekonomiye ve üretime odaklandığını gösteriyor. KOBİ’lerimiz rahat bir nefes alacak. İnşallah yeni kaynaklarla daha geniş kitlelere, daha büyük miktarlarla desteklerin süreceğine inanıyorum. Bu krediyi hazırlayan ekonomi yönetimine ve hayata geçirenlere KOBİ’lerimiz adına şükran ve minnetlerimi sunuyorum.

Kredinin faiz oranı yıllık yüzde 17,5 ve piyasa faizinin altında. 6 ayda bir ödemesiz döneme sahip. Üst sınırı ise 200 bin lira. Bu krediden faydalanma şartları da oldukça net. Bize göre, bu kredinin en kıymetli tarafı, kapanmayla iyice sıkışan KOBİ'leri rahatlatacak olması. Reel ekonomi ve üretimin kılcal damarları olan KOBİ'lerimizin desteklenmesinin ekonomimiz için hayati öneme sahip olduğu kanaatindeyiz."


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.