Kayseri Ticaret Odası Başkanı Gülsoy, büyüme rakamlarını değerlendirdi:

- "Güçlü motivasyon kaynağı olan bu gelişme, gelecek için bizlere daha fazla umut veriyor"

31 Mayıs 2022 Salı 14:36
Kayseri Ticaret Odası Başkanı Gülsoy, büyüme rakamlarını değerlendirdi:

KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye ekonomisi büyüme rakamlarına ilişkin, "Güçlü motivasyon kaynağı olan bu gelişme, gelecek için bizlere daha fazla umut veriyor." ifadesini kullandı.

Gülsoy, yazılı açıklamasında, TÜİK tarafından açıklanan bu yılın birinci çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Türkiye'nin ilk çeyrekte yüzde 7,3 büyümesinin büyük başarı olduğunu ifade eden Gülsoy, Türkiye ekonomisinin ihracat öncülüğünde büyümeye ve yükselmeye devam edeceğini belirtti.

Kendilerine düşenin, edindikleri bu kazanımları, katma değerli ihracatla süsleyerek, sürdürülebilir bir şekilde yarınlara taşımak olduğunu vurgulayan Gülsoy, "Güçlü motivasyon kaynağı olan bu gelişme, gelecek için bizlere daha fazla umut veriyor. Bizim kendi kendine yeten ülke olma mecburiyetimiz var. Nasıl ki savunma sanayisinde yüzde 80 yerli ve millilik oranını yakalamışsak; gıda, tarım ve enerjide de çok daha iyi olmak durumundayız." ifadelerini kullandı.

Kayserili iş insanları olarak büyümenin sürdürülebilir olması için var güçleriyle çalışacaklarını belirten Gülsoy, sağladığı destek tedbirleriyle iş dünyasının yanında yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bu zorlu süreçte tüm sorunlarında yanlarında olan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür etti.

- Kayseri'nin ihracatı arttı

Kayseri'nin ihracat rakamlarına da değinen Gülsoy, 2021 yılı Nisan ayında 298 milyon 812 bin dolar olan ihracatın, bu yılın aynı ayında 390 milyon 445 bin dolar olarak gerçekleştiğini anlattı.

Artış oranının aylık bazda geçen seneye kıyasla yaklaşık yüzde 31 olduğuna dikkati çeken Gülsoy, ithalatın ise nisan ayında 181 milyon 308 bin dolar olduğunu aktardı.

Gülsoy, bu dönemde ihracat pazarlarının Almanya, Irak, ABD, Belçika, İtalya, İsrail, Birleşik Krallık, Romanya, Kanada ve Polonya olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.