Kredi kartı kullananlar dikkat! bugün son gün

31 Aralıkta bitecek olan ve daha sonrasında alınan kararlarla beraber süresi uzatılan kredi kartı online alışveriş kullanımında bugün son gün. Bankaların onay vermediği halde 1 Şubat 2018 tarihinden itibaren kredi kartları online alışverişlerde kullanılmayacak.

31 Ocak 2018 Çarşamba 12:52
Kredi kartı kullananlar dikkat! bugün son gün

Bilindiği gibi 31 Aralık 2017 tarihinde biteceği düşünülen kredi kartı online alışveriş hizmetinin süresi 31 Ocak 2018 tarihine kadar uzatılmıştı. Bununla beraber 1 Şubat 2018 tarihinden itibaren online alışverişte kullanılmayacağı belirtilen kredi kartlarının bugün son günü.

Kredi kartlarıyla yapılan online alışverilkerde kullanıcılardan onay zorunluluğu getiren uygulamanın süresi 17 Ağustos 2017 tarihinden 31 Aralık 2017'ye kadar uzatılmıştı. Uygulamanın 1 Ocak 2018 tarihinde kesin olarak başlamasına onay verilirken Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben yeni bir açıklamada bulunarak; "İnternet alışverişlerinde kart kullanım onay süresini 31 Ocak 2018'de sona erdireceğiz" demişti. Başkan Akben'in sürenin bankalar ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda yıl sonunda yoğunlaşan alışveriş harcamalarında kolaylık olması için bu sürenin uzatıldığını açıkladığı ifadesi medyada yer almıştı. 

1 ŞUBAT İTİBARİYLE MÜŞTERİ ONAYI GEREKECEK

Bununla beraber 1 Şubat 2018 tarihinden itibaren kredi kartıyla yapılacak alışverişlerde artık müşteri onayı istenilecek. Kart sahiplerinin bankalarına bildirmedikleri süreçte ise online alışveriş yapamayacak. Kart sahipleri açıkta talep etmediği süre boyunca bireysel banka kartları ve kredi kartı elektronik ticaret işlemlerinden mahrum kalacak. Müşterilerin kredi kartlarını almalarından sonra banka müşteri hizmetleriyle beraber görüşme gerçekleştirerek onaylarını alabilir ve kredi kartlarını online alışverişlerde kullanabilecekleri ifade edildi. Online alışveriş onayı için 3 yöntem tavsiye ediliyor. Kullanıcılar bankanın mobil uygulama veya internet sitesinin ayarlar kısmından telefonla gerek kısa mesaj gönderebilir, gerekse arama yaparak veya direkt olarak şubeye giderek bu işlemi gerçekleştirebilecekleri belirtiliyor.

Otomatik ödeme talimatının kapsam dışı bıraktığı uygulamada bankanıza onay vermediğiniz sürece daha önceden verilmiş otomatik ödeme talimatlarınız bu yeni uygulamadan etkilenmeyecek ve hizmet olarak sürdürülebilecek. 

Son Güncelleme: 31.01.2018 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.