Kuzey Makedonya Başbakanlık Müsteşarı Kahveci, ATO Başkanı Baran'ı ziyaret etti

- ATO Başkanı Gürsel Baran: - "Kuzey Makedonya ile ticaretimizi en kısa sürede 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz"

29 Temmuz 2022 Cuma 11:00
Kuzey Makedonya Başbakanlık Müsteşarı Kahveci, ATO Başkanı Baran'ı ziyaret etti

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ile Kuzey Makedonya arasındaki ticaret hacminin 772 milyon dolar düzeyinde olduğunu belirterek, bu rakamı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dile getirdiği 1 milyar dolarlık dış ticaret rakamına ulaştırmayı hedeflediklerini bildirdi.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Kuzey Makedonya Başbakanlık Organizasyon ve Kamu İşlerinden Sorumlu Başbakanlık Müsteşarı Muhittin Kahveci, Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Oktay ile Baran'ı ziyaret etti.

ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz ile Sayman Üye Murat Ülkü Karakuş'un da yer aldığı ziyarette konuşan Baran, Türkiye'nin, bağımsızlığını ilan etmesinin ardından Kuzey Makedonya'yı ilk ülkelerden birinin Türkiye olduğunu anımsatarak, Kuzey Makedonya'da Türk asıllı vatandaşların yaşadığını, son yıllarda Türk iş insanlarının da ülkede çeşitli yatırımlar gerçekleştirdiğini ifade etti.

Kuzey Makedonya ile Türkiye'nin ekonomik, kültürel ve sosyal bağlarına rağmen taraflar arasındaki dış ticaret hacminin 772 milyon dolar düzeyinde olduğunu bildiren Baran, "Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Makedonya ile ülkemizin ticaret hacmi için dile getirdiği 1 milyar dolar düzeyine çıkarmayı biz de hedefliyoruz. ATO olarak en kısa sürede bu hedefe ulaşmak için her türlü gayreti sarf ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Baran, ATO üyelerinin Kuzey Makedonya iş insanlarıyla, enerji başta olmak üzere tarım, tekstil, yazılım gibi sektörlerde iş birliği yapabileceklerini de vurguladı.

Müsteşar Kahveci de ülkelerinde Türklerin yatırımlarının bulunduğunu ve bunların sayısını artırmak istediklerini bildirdi.

Kahveci, ATO üyelerini ülkelerinde yatırım yapmaya da davet etti.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.