OSTİM OSB'de kurulan elektrikli şarj istasyonları faaliyete geçti

23 Haziran 2023 Cuma 17:10
OSTİM OSB'de kurulan elektrikli şarj istasyonları faaliyete geçti

 OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) sanayicilerin, çalışanların elektrikli araçlarının şarj ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan istasyonlar faaliyete başladı.

OSTİM'den yapılan açıklamaya göre, 6 noktada kurulan 15 şarj istasyonunun 12'si AC şarj, 3'ü ise hızlı şarj (DC) özelliğine sahip bulunuyor.

Kurulan istasyonda Türkiye'nin otomobili Togg da şarj edildi.

Güneş enerji santrali (GES) olarak kullanılabilmesi için istasyonlardan ikisinin üstü kapatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı, elektrikli şarj istasyonlarında aynı zamanda güneş panellerinden de enerji üretileceğini ve şarj için gerekli elektrik ihtiyacının güneşten sağlanacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Hem sanayicilerimize hem de Ankara'daki tüm elektrikli araç kullanıcılarına bu hizmeti vereceğiz. OSTİM şarj istasyonlarının elektrik birim fiyatları, OSTİM'in dışındaki şarj istasyonlarının elektrik birim fiyatlarından daha uygun fiyatta olacak. Bütün elektrikli araç kullanıcılarımızı OSTİM OSB'deki istasyonlardan araçlarını şarj etmeye davet ediyorum."

Son Güncelleme: 24.06.2023 09:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.