Romanya, Türkiye ile ekonomik işbirliğini geliştirmek istiyor

- Romanya'nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Catalin Sopanda: - "Geçtiğimiz yıl iki ülkenin karşılıklı ticaret yüzde 16 arttı. Yeni bir model geliştirerek işbirliğini daha da geliştirmek istiyoruz"

10 Mayıs 2018 Perşembe 16:50
Romanya, Türkiye ile ekonomik işbirliğini geliştirmek istiyor

ESKİŞEHİR (AA) - Romanya'nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Catalin Sopanda, "Geçtiğimiz yıl iki ülkenin karşılıklı ticareti yüzde 16 arttı. Yeni bir model geliştirerek işbirliğini daha da geliştirmek istiyoruz." dedi.

Sopanda, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler'i ziyaretinde yaptığı konuşmada, Eskişehir'in ticari ve sanayi potansiyelinin farkında olduklarını kaydetti.

Türk iş dünyasının Romanya'da yaptığı yatırımlara değinen Sopanda, "Romanya'da 15 bin firmanın Türk ortağı var. Elçilik olarak iki ülkenin iş adamlarıyla bağlantı kurulmasına aracılık etmek istiyoruz. Geçtiğimiz yıl iki ülkenin karşılıklı ticareti yüzde 16 arttı. Yeni bir model geliştirerek işbirliğini daha da geliştirmek istiyoruz. Eskişehirli firmaların Romanya'da yatırım yapması durumunda her iki taraf kazançlı çıkacaktır." diye konuştu.

ETO Başkanı Metin Güler ise Romanya'nın Türkiye ile ekonomik işbirliğinin üst düzeyde olduğuna dikkati çekerek, Eskişehir ile de ekonomik ilişkileri aynı seviyede geliştirmek istediklerini vurguladı.

Ziyaretin ardından Büyükelçi Sopanda ile Güler, Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi'ni gezdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.