Sivas'ta 797 bin 860 dekar tarım arazisi sulanacak

SİVAS (AA) - Sivas'ta bu yıl 797 bin 860 dekar tarım arazisinde sulama yapılacak.Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Lütfi Akca, yazılı açıklamasında, Sivas'ta sulama sezonunun 1 Mayıs'ta başladığını aktardı.Kentteki sulanacak...

03 Haziran 2022 Cuma 09:40
Sivas'ta 797 bin 860 dekar tarım arazisi sulanacak

SİVAS (AA) - Sivas'ta bu yıl 797 bin 860 dekar tarım arazisinde sulama yapılacak.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Lütfi Akca, yazılı açıklamasında, Sivas'ta sulama sezonunun 1 Mayıs'ta başladığını aktardı.

Kentteki sulanacak tarım arazileri hakkında bilgi veren Akca, Sivas'ta 797 bin 860 dekar tarım arazisinde yapılacak sulu tarım sayesinde 2022 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 2 milyar 700 milyon lira katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Çiftçilere bol ve bereketli sezon dileyen Akca, "Bizler DSİ olarak ülke tarımı ve ülke insanı için özveri ile çalışmaya devam etmekteyiz. Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, modern sulama sistemlerinin yaygınlaşmasını ve özellikle de su tasarrufu sağlanmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde kararlılıkla sürdürüyoruz." ifadesini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.