TAREKS'e beyan edilen bilgilerden kullanıcı ile firma müşterek sorumlu oldu

ANKARA (AA) - Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi'ne (TAREKS) beyan edilen bilgilerin doğru, eksiksiz ve zamanında girilmesinden kullanıcı ile firma müştereken sorumlu hale getirildi.Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan "Dış...

20 Nisan 2021 Salı 13:05
TAREKS'e beyan edilen bilgilerden kullanıcı ile firma müşterek sorumlu oldu

ANKARA (AA) - Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi'ne (TAREKS) beyan edilen bilgilerin doğru, eksiksiz ve zamanında girilmesinden kullanıcı ile firma müştereken sorumlu hale getirildi.

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan "Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, TAREKS'e beyan edilen bilgilerin doğru, eksiksiz ve zamanında girilmesinden kullanıcı ile firma müştereken sorumlu oldu. Aksi bir durumun tespiti halinde, aykırı işlem yapan kullanıcı ve firmaya, fiilin ağırlığına göre müeyyide uygulanacak.

Denetim birimleri, Bakanlığın bölge müdürlüklerine bağlı ürün güvenliği denetimlerinden sorumlu ticaret denetmenleri şube müdürlükleri ve ticaret denetmenleri servisleri olarak belirlendi.

Firma tanımlamasında imza sirkülerinde ibaresi sicil tasdiknamesinde olarak, firmayı temsil ve ilzama yetkili kişiler ibaresi belge düzenlendiği sırada işletmeyi temsile yetkili olan olarak değiştirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.