TESK Genel Başkanı Palandöken'den okul çevresindeki kayıtsız gıda satıcılarına yönelik uyarı

11 Eylül 2023 Pazartesi 12:44
TESK Genel Başkanı Palandöken'den okul çevresindeki kayıtsız gıda satıcılarına yönelik uyarı

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, okulların çevresinde ucuza kayıtsız yiyecek satanlara karşı çevredeki esnafın duyarlı olması gerektiğini bildirdi.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, okulların açılmasıyla birlikte okul çevrelerinin güvenliğine dikkat edilmesinin önemini vurguladı.

Okul çevrelerinde çocukların sağlığını tehdit eden, kötü alışkanlıklara bulaşmasına neden olabilecek kişilerin bulunabildiğine dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:

"Çocukların okula gidip geldikleri saatlerde o çevrede sağlıksız yiyecek satanlar olabilir. Bu satıcılar belki okul kantinlerinden daha ucuz gibi görünüp çocukların sağlığının bozulmasına neden olabilir. Bunun için yerel yönetimler başta olmak üzere kolluk kuvvetleri de denetimlerini sürdürüyor. Ancak burada ailelere de büyük sorumluluk düşüyor. Çevredeki esnaf da bu konuda duyarlı olmalı, ailelerle işbirliği yaparak çocuklarımızı haksız kazançla zehirleyen gözü dönmüşlerden korumalı."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.