TESK'ten enflasyon değerlendirmesi

- TESK Genel Başkanı Palandöken: - "Enflasyonun kalıcı şekilde düşmesi için esnafa yönelik ticari akaryakıt uygulaması getirilmeli"

03 Nisan 2018 Salı 12:15
TESK'ten enflasyon değerlendirmesi

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Enflasyonun kalıcı şekilde düşmesi için esnafa yönelik ticari akaryakıt uygulaması getirilmeli." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, mart ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

Yıllık enflasyonun tüketici fiyatlarında yüzde 10,23, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 14,28 olduğunu anımsatan Palandöken, bu durumun akaryakıt ve enerji fiyatlarından kaynaklandığını kaydetti.

Palandöken, akaryakıt fiyatlarında yapılacak indirimin tüm tüketim mamullerini doğrudan etkileyeceğine işaret ederek, "Gıda fiyatlarındaki artış yine akaryakıt fiyatlarından kaynaklı. Enflasyonun kalıcı şekilde düşmesi için esnafa yönelik ticari akaryakıt uygulaması getirilmeli." değerlendirmesinde bulundu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.