10. Büyükelçiler Konferansı

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, emekli büyükelçiler Ertuğrul Apakan ve Bilal Şimşir'e ve merhum büyükelçi Ömer Engin Lütem anısına oğlu Murat Lütem'e, "Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü" takdim etti

13 Ağustos 2018 Pazartesi 13:46
10. Büyükelçiler Konferansı

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, emekli büyükelçiler Ertuğrul Apakan ve Bilal Şimşir'e ve merhum Büyükelçi Ömer Engin Lütem anısına oğlu Murat Lütem'e, "Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü" takdim etti.

Bakan Çavuşoğlu, Sheraton Otel'de düzenlenen 10. Büyükelçiler Konferansı'nın ilk gününde yaptığı açılış konuşmasının ardından, konferans vesilesiyle üç değerli büyükelçi Apakan, Şimşir ve Lütem anısına oğlu Murat Lütem'e "Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü" vermekten onur ve mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Söz konusu ödülün Türkiye'nin uluslararası alanda tanıtılmasında, dış politikasının başarıyla uygulanmasında ve menfaatlerinin korunmasında, geliştirilmesinde, tarihinin, dilinin, kültürünün ve sanatının tanıtılmasında, fedakarlık, üstün başarı ve yararlılık gösteren kişilere verildiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Bu üç büyükelçimiz de söz konusu kriterleri fazlasıyla karşılamışlar, bakanlığımızın her daim yüz akı olmuşlardır." diye konuştu.

Çavuşoğlu, konuşmasının ardından büyükelçiler Apakan ve Şimşir ile merhum Büyükelçi Lütem'in oğlu Büyükelçi Murat Lütem'e ödüllerini takdim etti.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.