10. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi, 11-13 Aralık'ta Ankara'da düzenlenecek

- Kongrede, "Genel Konular," "Halk Edebiyatı", "Gelenek, Görenek ve İnanışlar", "Oyun, Müzik, Eğlence", "Maddi Kültür" ve "Somut Olmayan Kültürel Miras" başlıklarında sunumlar yapılacak

08 Aralık 2023 Cuma 15:03
10. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi, 11-13 Aralık'ta Ankara'da düzenlenecek

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen "10. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi", 11-13 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirilecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünce organize edilen kongre, ulusal ve uluslararası platformlarda Türk halk kültürü üzerine çalışan uzman, araştırmacı ve bilim insanlarını bir araya getirecek.

İlki 1975 yılında gerçekleştirilen ve 9 kez düzenlenen Türk halk kültürü kongreleri, alandaki gelişmeleri paylaşma, yeni bilimsel çalışmaları sunma ve bu alandaki iletişimi güçlendirmeyi amaçlıyor.

Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle özel bir anlam taşıyan 10. Türk Halk Kültürü Kongresinde, dünyanın dört bir tarafından araştırmacı ve akademisyenler zengin kültürel mirası ele alacak ve gelecek nesillere taşımaya odaklanacak.

Kongrede, "Genel Konular", "Halk Edebiyatı", "Gelenek, Görenek ve İnanışlar", "Oyun, Müzik, Eğlence", "Maddi Kültür" ve "Somut Olmayan Kültürel Miras" olmak üzere altı ayrı konu başlığı altında bildiri sunumları yapılacak.

- Kongreye, 14 farklı ülke 40 bildiriyle katılacak

Kongreye, Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Fransa, Gürcistan, Irak, İsveç, Katar, Kazakistan, Kosova, Kırgızistan, Özbekistan, Hakas Cumhuriyeti (Rusya Federasyonu), Tataristan Cumhuriyeti (Rusya Federasyonu) ve Türkmenistan gibi 14 farklı ülkeden 40, Almanya- Türkiye, Kazakistan-Türkiye olmak üzere 2 ortak, yurt içinden de 157 olmak üzere 199 bildiriyle 230 bilim insanı, akademisyen ve araştırmacı katılacak.

Kongrede ayrıca, Cumhuriyetin 100. yılında, "Cumhuriyet ve Halk Kültürü Özel Paneli", "İlan Edilişinin 20'nci Yıl Dönümünde Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi Özel Paneli", "Vefatının 50. Yıl Dönümünde Aşık Veysel Özel Paneli" ile "Halk Kültüründe Sürdürülebilir Yaşam" konulu özel paneller gerçekleştirilecek.

Halk Kültüründe Sürdürülebilir Yaşam Panelinde, halk kültüründe sürdürülebilirlik, üretim tüketim ekseninde dönüşüm, kendi kendine yetmek kavramları, konunun uzmanları tarafından disiplinler arası yaklaşımla ele alınacak.

Kongre, 13 Aralık'ta sona erecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.