15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Rektörü Kerim Güney ve Kayseri Esnaf...

13 Temmuz 2018 Cuma 18:34
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Rektörü Kerim Güney ve Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çolakbayrakdar, mesajında, iki yıl önce 15 Temmuz akşamı Türk milletine hainler tarafından darbe vurulmak istendiğini belirtti.

Türk milletinin hainlere hiçbir zaman fırsat vermeyeceğini kaydeden Çolakbayrakdar, şunları aktardı:

"Bundan iki yıl önce 15 Temmuz Cuma günü akşamı, devletimize ve milletimize karşı hainler tarafından ağır bir darbe vurulmak istenmiştir. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla milletimiz sokaklara, meydanlara çıkarak hainlerin yapmak istediği darbeyi engellemiştir. Vatan hainlerinin ve yurt dışındaki işbirlikçilerinin ortak hedeflerinde milletin iradesine el koymak, devletin bekasına kast etmek, vatanın bütünlüğünü ortadan kaldırmak vardı. Bu girişim karşısında millet olarak hep beraber dimdik durduk ve durmaya da devam edeceğiz."


- Develi Belediye Başkanı Cabbar

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar da Türk milletinin 15 Temmuz akşamı büyük bir badire atlattığını kaydetti.

İki yıl önce hainlerin dış güçlerin desteğiyle milletin iradesine ipotek koymaya kalktıklarını belirten Cabbar, şunları kaydetti:

"O gece tanka, tüfeğe, uçağa karşı tarihte eşine az rastlanabilecek bir kahramanlık örneği sergileyen aziz milletimiz o karanlık geceyi unutmayacaktır ve unutturmayacaktır. Milletçe ülkemizin bir daha böyle hain kalkışmalarla karşı karşıya kalmaması için birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeli, kenetlenmeliyiz. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bunun bilincinde olarak her zaman hainlere karşı uyanık olacağız."


- KTO Yönetim Kurulu Başkanı Gülsoy

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, mesajında, Türk milletinin 15 Temmuz günü, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde tek yürek olarak canı pahasına mücadelesini sürdürerek vatanın bölünmez bütünlüğünü bir kez daha tüm dünyaya gösterdiğini belirtti.

Türk milletinin demokrasi ve millet iradesine kast etmeye çalışan hainlere karşı büyük bir mücadele verdiğini kaydeden Gülsoy, şunları aktardı:

"Demokrasimize kast eden, birlik ve beraberliğimizi yok etmek isteyen, büyük ve kutlu yürüyüşümüzü engellemek isteyen hainlere karşı dimdik ayakta duran ve bu uğurda şahadete eren kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle anıyorum. Yüce Allah bir daha milletimize böyle günler göstermesin. Rabbim, kainatın sonuna kadar Türkiye Cumhuriyetini tam bağımsız olarak payidar etsin, devletimize zeval vermesin."


- NNYÜ Rektörü Kerim Güney:

NNYÜ Rektörü Kerim Güney ise 15 Temmuz'u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını kaydetti.

Darbeyi engelleyen milli beraberlik ruhunun ilelebet yaşayacağını aktaran Güney, şunları kaydetti:

"Milli birlik ve beraberliğimize ve ülke yönetimini ele geçirmeye yönelik 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan ve demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen hain darbe girişimine, her türlü tehdit ve tehlikeye karşı şanlı bir direniş ortaya koyarak şerefine, onuruna, milli irade ve demokrasiye sahip çıkan aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutlar, şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, gazilerimize sonsuz şükranlarımızı sunarız."


- Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Övüç

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç ise mesajında 15 Temmuz milli birlik ve beraberlik ruhunun tarihe altın harflerle yazıldığını belirtti.

Türk devletinin yaşadığı acı olaylardan ders çıkararak yoluna devam ettiğini kaydeden Övüç, Türk milletinin kendi iradesi üzerinde bir iradeyi kabul etmeyeceğini gösterdiğini bildirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.