18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü

- Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Kütahya, Bilecik ve Yalova'da törenler gerçekleştirildi

18 Mart 2021 Perşembe 13:27
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü

BURSA (AA) - Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Kütahya, Bilecik ve Yalova'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Bursa'daki Hamitler Şehitliği'nde saygı duruşuyla başlayan anma töreninde, Vali Yakup Canbolat, anıta çelenk sundu.

Ardından beraberindekilerle Pınarbaşı Şehitliği'ni ziyaret eden Canbolat, şehitlik defterini imzalayıp kabirlere karanfil bıraktı.

Törenlerde dualar edildi.

Etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve diğer protokol üyeleri katıldı.

- Eskişehir

Eskişehir Hava Şehitliği'nde anıta çelenklerin bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu, İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından dua edildi.

Şehitlik defterini imzalayan Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Ünal ve diğer protokol üyeleri, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Ayyıldız ve beraberindekiler, Eskişehir-Ankara kara yolundaki Kanlıpınar Şehitliği'ne de ziyarette bulundu.

Törene, AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türkiye Harp Malulü, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Hacı Şahin ile şehit yakınları katıldı.

- Balıkesir

Balıkesir Garnizon Şehitliği'ndeki törende konuşan Hava Pilot Binbaşı Ekrem Çekin, Çanakkale Zaferi'nin önemine dikkati çekti.

Türkiye'nin 15 Temmuz 2016'da çok karanlık bir gün yaşadığını belirten Çekin, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak veren kahraman Türk halkı meydanlara indi. Demokrasisine, cumhuriyetine, geleceğine, namusuna, şerefine sahip çıktı ve darbecilere unutamayacakları bir ders verdi. O gece Türk milleti sadece bir darbeyi önlemekle kalmamış, aynı zamanda ülkesini işgalden kurtarmıştır. Gelecek nesiller 15 Temmuz demokrasi direnişinin kahramanlarını asla unutmayacaktır. Vatan için şehit olmak, görevlerin en kutsalı, rütbelerin en büyüğü, Türk'e has mertlik ve kahramanlığın sembolüdür."

Daha sonra Vali Hasan Şıldak, beraberindeki protokol üyeleriyle şehitlik defterini imzaladı.

Protokol mensupları, şehit aileleri ve vatandaşların şehit kabirlerine çiçek bırakıp dua etmesiyle tören tamamlandı.

- Kütahya

Kütahya Hava Şehitliği’ndeki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Vali Ali Çelik, Garnizon Komutan Vekili Albay Yusuf Sarı, Belediye Başkan Vekili Salih Özden, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Asım Okat, Şehitlik Anıtı’na çelenk bıraktı.

Program kapsamında Kütahya İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi ile Emir Sultan Kur'an Kursu öğrencileri şehitlikte Kur'an-ı Kerim okudu.

Protokol üyeleri, dua edilmesinin ardından şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

Polis Şehitliği, şehit ve gazi derneklerinin ziyaret edilmesiyle program sona erdi.

- Bilecik

Bilecik Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Vali Bilal Şentürk, Belediye Başkan Vekili Hakkı Elmas ile Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Durak, 18 Mart'ın, Çanakkale'nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin, Anadolu'nun dış güçlerin hain emelleri doğrultusunda parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gün olduğunu vurguladı.

Şehitlerin yüzlerce yıldan beri Türk'ün milli varlığını sürdürmek için vatan, millet, istiklal, hürriyet, insanlık ve barış ülküsü uğruna canlarını feda ettiğini anlatan Durak, "Kahraman şehitlerimizin emaneti bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizdedir. Vatan için en kutsal varlığını, canını veren yiğit şehidim, manevi varlığından güç alan bizler, her ne halde olursa olsun, bu vatana göz diken iç ve dış tüm düşmanlarımızı bertaraf ederek emanetini daima yükseklere taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından Vali Şentürk, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Belediye Başkan Vekili Elmas, daire müdürleri, şehit yakınları ve gaziler, şehitliğe ziyarette bulundu.

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı askerleri tarafından yapılan saygı atışının ardından dua edildi. Daha sonra Vali Şentürk, şehitlik defterini imzaladı.

- Yalova

Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törende ilk olarak Vali Muammer Erol, Garnizon Komutanı Tuğamiral Semih Ozangüç, Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ve STK temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol üyeleri, Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikleri ziyaret etti.

Askeri manganın saygı atışı yapması ve İl Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık tarafından dua edilmesinin ardından program, Raif Dinçkök Kültür Merkezi'ndeki etkinlikle sürdü.

Tören, dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesi ve Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi öğretmenlerinin oratoryosuyla son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.