19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor

- Kayseri, Kırıkkale, Niğde ve Sivas'ta törenler yapıldı

19 Mayıs 2021 Çarşamba 12:31
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor

KAYSERİ (AA) - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı; Kayseri, Kırıkkale, Niğde ve Sivas'ta törenlerle kutlandı.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 102. yıl dönümünde Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, sporcularla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Kovid-19 tedbirlerine uyulan ve antrenör, sporcular, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Kabakcı, 19 Mayıs'ın Türk'ün direnişinin, ayağa kalkışının günü olduğunu söyledi.

Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumların ilelebet yaşama hakkına sahip olduğunu vurgulayan Kabakcı şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin birlik ve beraberliğini, tüm unsurlarıyla bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Mustafa Kemal Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirmiş olduğu kongreler ile Kurtuluş Savaşı'nı, ona inanan milleti ile sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü gençlerimize armağan etmiştir."

- Kırıkkale

Kırıkkale'de Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Antrenör ve sporcuların katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tamamlandı.

- Niğde

Niğde'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 102. yılı kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Niğde Gençlik ve Spor Müdürü İlker Ötgünlü, geçmişini, tarihini, kültürünü bilen ve milli değerlerine sahip çıkan gençler yetiştirebilen toplumların daima ayakta kalabileceğini söyledi.

Törene AK Parti İl Başkanı Ömer Kılıç, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kutlamalar, bando takımının şehir turuyla devam etti.

- Sivas

Sivas'ta da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerle kutlandı.

Kutlama programı Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç'un Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Tören Tunç ve beraberindeki gençlik liderlerinin saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nı okumasıyla sona erdi.

Etkinlikler daha sonra Millet Bahçesi önünde toplanan "19 Mayıs Korteji" ile devam etti.

Valiliğin organizasyonuyla burada toplanan bisikletliler, klasik araba tutkunları ve atlı birlikler, Türk bayraklarıyla İstasyon Caddesi istikametini kullanarak tarihi kongre binası önüne kadar geldi.

Vali Salih Ayhan'ın da eşlik ettiği kortej, görsel şölen sundu.

Tarihi kongre binası önünde açıklama yapan Ayhan, Atatürk'ün gençlere armağanı olan 19 Mayıs'ı Kovid-19 gölgesinde kutlamaya çalıştıklarını belirterek, "Gençlerimizle birlikte geçmişten aldığımız birikimle, 19 Mayıs ruhuyla geleceğe pedal çevirdik. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti devleti geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da her yerde söz sahibi olmaya devam edecektir." dedi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.