3. Anadolu Animasyon ve Dijital İşler Festivali

- BEBKA tarafından Eskişehir'de bu yıl üçüncüsü düzenlenecek festival 12-13 Aralık'ta gerçekleştirilecek

26 Ekim 2017 Perşembe 10:03
3. Anadolu Animasyon ve Dijital İşler Festivali

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valiliğinin koordinasyonunda, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Anadolu Animasyon ve Dijital İşler Festivali, 12-13 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, festivalde, yerli ve yabancı animatörler, stüdyolar, sektör duayenleri, yapımcılar, yönetmenler ve sektörel temsilciler genç yeteneklerle bir araya gelecek. Öğrenciler, film gösterimleri, portfolyo görüşmeleri, canlı çizim şovları ve kurulacak sergi alanı ile profesyoneller ile birebir iletişim kurma şansı yakalayacak.

Kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, TV kanalları ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla tüm paydaşların bir araya geleceği buluşmada, stüdyoların bu alandaki bilgi birikimlerini artırmalarına, yeni bilgileri uygulamalarına ve diğer stüdyolarla fikir alışverişinde bulunmalarına, düzenlenecek panel ve konferanslarla katkı sağlanacak.

Animasyon sektörünün ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığını ve rekabet edebilirliğini artırmak, sektör potansiyeline dikkati çekmek amacıyla düzenlenen ve son başvuru tarihi 1 Aralık olan 3. Anadolu Animasyon Film Yarışması'nın ödül töreni de etkinlik kapsamında gerçekleştirilecek. Yarışmada, birinciye 35 bin, ikinciye 25 bin, üçüncüye ise 15 bin lira ödül verilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.