30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Mustafa Çalış, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı...

29 Ağustos 2021 Pazar 16:25
30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Mustafa Çalış, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Büyükkılıç, mesajında, aziz vatanı canları pahasına savunan, bu uğurda kanlarını ve canlarını feda eden şehitleri ve fedakar gazileri minnet ve saygıyla andığını belirterek, geçmişi zaferlerle dolu Türk insanının vatanını, bayrağını, dinini, bağımsızlığını canından öte gördüğünü ifade etti.

Büyükkılıç, zaferle bu toprakların ezeli ve ebedi vatanları olduğunu ve tüm dünyaya bir kez daha ilan edildiğini belirtti.

Ecdatlarından aldıkları güç ve ilhamla daha güçlü, daha genç ve her daim hazır olan Türk milletinin, bu kutlu yürüyüşü devam ettireceğini vurgulayan Büyükkılıç, ülkedeki ve dünyanın dört bir yanındaki vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

- AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, mesajında, yüce milletin Başkomutan Atatürk’ün önderliğinde birleşerek 30 Ağustos 1922 tarihinde büyük bir zafer kazandığını anımsattı.

Yalnız kendileri için değil dünyadaki tüm mazlum milletlerin emperyalizme karşı verdiği mücadelede onur vesilesi olan 30 Ağustos zaferinin, ulusun bağımsızlığını ve devletin bölünmezliğini tüm dünyaya kabul ettirdiğini kaydeden Çopuroğlu, "Kahraman ordumuz içinde bulunduğu tüm imkansızlıklara rağmen 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek bu cennet vatanı bizlere hediye etmişlerdir. İnanıyorum ki gelecek nesillerimiz de verilen eşsiz kurtuluş mücadelesini ve bu büyük zaferin, neden ve sonuçlarının idrakine vararak bu coğrafyadaki emperyalist emellerin gerçekleşmesine izin vermeyeceklerdir." ifadelerini kullandı.

- MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak

MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları öncülüğünde yapılan kurtuluş mücadelesinin, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile zirveye taşındığını belirtti.

Esaret zincirlerinin ve emperyalist heveslerin parçalandığına dikkati çeken İncetoprak, "Küresel abluka milletimizin imanlı mücadelesiyle püskürtülmüştür." ifadesini kullandı.

- ERÜ Rektörü Mustafa Çalış

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti.

26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruzu ile başlayan ve 30 Ağustos günü zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin, aziz Türk milletinin en büyük ve en önemli zaferlerinden birisi olduğunu vurgulayan Çalış, şunları kaydetti:

"Tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisi olan ve kahramanlık destanlarıyla dolu Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, cumhuriyetimizin kurulmasında da önemli bir yere sahiptir. Milletçe kutlamaktan onur duyduğumuz 30 Ağustos zaferi, şanlı tarihi boyunca kahramanlık destanı yazan aziz Türk milletinin, asla ve asla tutsak yaşamayacağını bütün dünyaya gösterdiği kahramanlık zaferidir."

- KTO Başkanı Ömer Gülsoy

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy ise 1922'de başlayan ve 30 Ağustos'ta zaferle taçlandırılan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin Türk tarihinin dönüm noktalarından birini teşkil eden şanlı bir zafer olduğunu kaydetti.

Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 99. yıl dönümünü kutlayan Gülsoy, bu şanlı tarihi kendilerine armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, geçmişten günümüze kadar al bayrağı rengini veren tüm şehitleri, gazileri saygı ve şükranla yad ettiğini belirtti.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da yayımladıkları mesajla 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.