ABB, 24 yıldır atıl duran vagona bakım yaparak 1,5 milyon avro tasarruf sağladı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), EGO Genel Müdürlüğü ANKARAY İşletmesinin 24 yıldır atıl duran bir vagona kendi imkanlarıyla bakım yaparak 1,5 milyon avro tasarruf elde edildiğini bildirdi.Büyükşehir Belediyesinden yapılan...

17 Ağustos 2021 Salı 15:01
ABB, 24 yıldır atıl duran vagona bakım yaparak 1,5 milyon avro tasarruf sağladı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), EGO Genel Müdürlüğü ANKARAY İşletmesinin 24 yıldır atıl duran bir vagona kendi imkanlarıyla bakım yaparak 1,5 milyon avro tasarruf elde edildiğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yayımladığı genelge kapsamında tüm birimlerin hizmetlerinde tasarrufa yöneldiği belirtildi.

EGO Genel Müdürlüğü ANKARAY İşletmesinin, 1997'de yaşanan kaza sonucu kullanım dışı bırakılan bir vagonu yeniden tamir ettiği vurgulanan açıklamada, araç bakım onarım atölyesinde yaklaşık bir yıl süren tamirat çalışmalarıyla belediye bütçesine 1,5 milyon avroluk katkı sağlandığına işaret edildi.

- "4-5 aylık test sürüşümüzün ardından vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız"

Açıklamada görüşlerine yer verilen EGO Genel Müdür Yardımcısı Emin Güre, "Yaklaşık bir yıl gibi bir sürede arkadaşlarımızın çabalarıyla bu trenimizi tamir ettik. Her türlü test ve sertifikasyon işlemlerini de tamamladık ve ilk sürüşümüzü gerçekleştirdik. 4-5 aylık test sürüşümüzün ardından vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.