ABB ile Bilim Ağacı Vakfı ve Türkiye Ormancılar Derneği arasında protokol

- İş birliği protokolüyle Ankara'da sürdürülebilir ve ekolojik bir yapı oluşturulması hedefleniyor

01 Nisan 2022 Cuma 12:08
ABB ile Bilim Ağacı Vakfı ve Türkiye Ormancılar Derneği arasında protokol

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Bilim Ağacı Vakfı (BAV) ve Türkiye Ormancılar Derneği (TOD) arasında ağaçlandırma etkinlikleri ve afet eğitimleri düzenlenmesi ile Afet Gönüllüleri Hatıra Ormanı kurulması amacıyla protokol imzalandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, protokolle Ankara'da sürdürülebilir ve ekolojik bir yapı oluşturulması hedefleniyor.

Buna göre, hayata geçirilecek projeyle Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki baraj havzaları ile kent çevresindeki kuşaklama, erozyon önleme ağaçlandırma alanlarında yürütülen çalışmalar çerçevesinde ve belediyenin belirleyeceği yerlerde, TOD'un projelendirme ve teknik desteğiyle hatıra ormanları kurulacak.

Ankara'nın merkez noktalarında, kent sakinlerinin afet bilincinin artırılması ve doğa temalı parklarda bu bilincin deneyimlenmesi amacıyla çeşitli rekreasyon alanları kurulacak. Bunun yanı sıra Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı tarafından, BAV bursiyerlerine ve bu bursa başvuran Ankara'daki üniversite öğrencilerine doğa ve afet farkındalık eğitimleri verilecek.

ABB'deki protokol imza töreninde konuşan Başkan Mansur Yavaş, "Afetle ilgili konuda da çalışmalarımızı yapıyoruz. Yeni itfaiyecilerimizi aldık. Gönüllü eğitimlerini gerçekleştirdik, sayılarını artırmak istiyoruz. Olası bir yangın ya da İstanbul depremi gibi büyük afetlere hazırlıklı olmak istiyoruz. İklim krizi nedeniyle hiç olmayacak afetler yaşayabiliyoruz, inşallah yaşamayız" ifadelerini kullandı.

TOD Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara ise sivil toplum kuruluşlarının bu tür iş birlikleriyle daha güçlendiğini ve protokolle toplumun iklim değişikliği ve etkilerine karışı daha duyarlı hale geleceğini söyledi.

BAV Başkanı Mustafa Atilla da afet anında Türkiye'yi yönlendirecek seçkin ve zeki bireylere ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Bilimi, sanatı ve çevre bilincini de bir bütün olarak görüyoruz. Vakıf olarak, yaklaşık 4-5 bin adet ve 4-5 metre uzunluğunda ladin ağaçlarımız var. Bunun tamamını size bağışlıyoruz." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.