ABB, Mamak'taki 4 bin 477 konut ve ticari alan inşaatı için 7 Nisan'da ihaleye çıkacak

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), "Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" kapsamındaki konut ve ticari alan inşaatı için 7 Nisan'da ihale düzenleyecek. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre...

10 Mart 2021 Çarşamba 16:42
ABB, Mamak'taki 4 bin 477 konut ve ticari alan inşaatı için 7 Nisan'da ihaleye çıkacak

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), "Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" kapsamındaki konut ve ticari alan inşaatı için 7 Nisan'da ihale düzenleyecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı 4, 5, 6 ve 7 etaplar kapsamında 24 Parselde 4 bin 477 konut ve ticari bloklar yapılacak.

Bu kapsamda Fen İşleri Daire Başkanlığınca 7 Nisan'da ihale düzenlenecek. Ticari alan ve konutlar 1080 günde tamamlanarak, 2023'e kadar hak sahiplerine teslim edilecek.

Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanlığınca hazırlanan projeyle, bölgeye Fen İşleri Daire Başkanlığı, 950 adet 80 metrekare, 3 bin 82 adet 100 metrekare, 445 adet ise 120 metrekare kullanım alanına sahip toplam 4 bin 477 adet konut ve ticari alan inşa edecek.

Bölge halkının yaşam tarzını ve düzenini bozmayacak şekilde yapılacak modern konutlarla görüntü kirliliğinin önüne geçen ortak kullanım alanları, otoparklar ve geniş peyzaj alanları yer alacak.

- "Kamu zararını ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz"

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, 4 bin 477 konut ve ticari blokların yapım işi için 7 Nisan'da ihaleye çıkıyoruz. Konutların yıllarca teslim edilmemesinden kaynaklı vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyeti gidermeyi ve kamu zararını ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz." ifadesini kullandı.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.