ABB'nin 100. Yıl Çarşısı Proje Yarışması'nın sonuçları açıklandı

- Ulus'taki çarşının ve çevresinin yenilenerek gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen yarışmada, eş değer ödül alan 3 proje 100'er bin lira, eş değer mansiyon ödülü kazanan 5 proje de 50'şer bin lira ödül almaya hak kazandı

02 Haziran 2022 Perşembe 11:33
ABB'nin 100. Yıl Çarşısı Proje Yarışması'nın sonuçları açıklandı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesince (ABB) Ulus'ta bulunan 100. Yıl Çarşısı ve çevresinin yenilenerek gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen proje yarışmasının sonuçları açıklandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başkentin tarihi semti Ulus'taki 100. Yıl Çarşısı ve çevresinin yenilenmesi ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla "100. Yıl Çarşısı ve Yakın Çevresi Fikir Projesi Yarışması" düzenledi.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hacı Ali Bozkurt'un da danışman jüri üyeleri arasında yer aldığı yarışmanın sonuçları, "yarismayla.ankara.bel.tr" ile ABB'nin resmi internet adresi üzerinden açıklandı.

Yarışmaya katılan projelerden 3'ü eş değer, 5'i ise eş değer mansiyon ödülüne layık görüldü.

- "Ulus için en uygun kararı vermek için bu çalışmayı sürdürüyoruz"

Ödemiş, jüri üyeleri ile 64 proje için titiz bir değerlendirme yaptıklarını belirtti.

Ulus'un, tarihsel geçmişi ve Anadolu'nun birçok uygarlığına ev sahipliği yapması dolayısıyla Cumhuriyet'in kuruluşunda da uzun yıllar idari merkez olduğunu belirten Ödemiş, şunları kaydetti:

"Ulus aslında tüm Ankara'nın hatta Türkiye'nin toplumsal belleğini ilgilendiren bir alan. Biz de bu alana ilişkin kararlar üretirken tüm paydaşların, kamuoyunun ve halkımızın görüşlerini de alarak Ulus için en uygun kararı vermek için bu çalışmayı sürdürüyoruz. Ümit ediyorum bu çalışmalar ve emekler neticesinde Ulus Tarihi Kent Merkezi'nde sürdürdüğümüz diğer projelerin yanında Ulus Kent Meydanı Projesi'ni de gerçekleştirerek Ulus'u hak ettiği yere getirmiş olacağız."

- Eş değer projelere 100'er bin lira ödül

Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) Mimarlık Merkezi'nde 4 Haziran'da saat 13.00'te yapılacak kolokyumda eş değer projelere 100'er bin lira, eş değer mansiyon seçilen projelere 50'şer bin lira ödül verilecek.

Ödül alan projeler, TSMD Mimarlık Merkezi'nde 9 Haziran'a kadar sergilenecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.