Vali Şahin: "Ankara'nın alt yapısı masaya yatırılmalı"

Ankara Valisi Vasip Şahin, kentte yaşanan su baskınlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Ankara'nın alt yapısının masaya yatırılması gerektiğini söyledi.

01 Mayıs 2024 Çarşamba 09:47
Vali Şahin: "Ankara'nın alt yapısı masaya yatırılmalı"

Ankara Valisi Vasip Şahin, kentte şiddetli yağışlar sonrası yaşanan su baskınlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, Ankara'nın alt yapısının masaya yatırılması gerektiğini söyledi.

Vali Şahin, katıldığı bir televizyon yayınında Ankara'da sağanak sonrası ortaya çıkan su baskınları ve sel ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yaşanan felakette can kaybı ve yaralanma olayı olmamasının sevindirici olduğunu belirten Şahin, AFAD, itfaiye ve trafik ekiplerinin sahada çalışmalar yürüttüğünü anlattı.

Ekiplerin su birikintilerinin tahliyesine çalıştığını kaydeden Şahin, bazı ilçelerde konut ve iş yerlerinde su baskınları yaşandığını, ekiplerin buralara yönlendirildiğini ifade etti.

"MASAYA YATIRILMASI GEREKİR"

Şahin, küresel iklim değişikliği doğrultusunda mevsim değiştiren yağışlarla ilgili takviye alt yapıya ihtiyaç olduğunu belirterek, "Toplantılarda ilgili birimleri yönlendirmeye gayret ediyoruz. Ama tabii bütün bunların masaya yatırılması gerekir" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların yoğun yağışlara karşı ikaz edildiğini ama ikazlara rağmen ihmaller olabildiğini belirten Şahin, "Vatandaşların daha duyarlı ve dikkatli olmalarını bekliyoruz. Kendi can ve mal güvenlikleri açısından bunun elzem olduğuna inanıyorum" dedi. 

"SABAHA KADAR AÇILMASINI TEMENNİ EDİYORUM"

Vali Şahin, yolların yarın trafiğe kapatılıp kapatılmayacağına ilişkin soruya da "Kapanan mevcut yerlerden bir kısmı açılıyor, açıldıkça ekipler diğer yerlere sevk ediliyor. Sabaha kadar bu olumsuzlukların düzeltilmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.