ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına tepkiler

- Pakistan Başbakanlık Ofisi: - "Pakistan halkı ve hükümeti, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planından endişe duyuyor" - "ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınma planı uluslarası hukukun ihlalidir"

06 Aralık 2017 Çarşamba 18:08
ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına tepkiler

ANKARA (AA) - Pakistan, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planından endişe duyduğunu belirtti.

Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Pakistan halkı ve hükümetinin söz konusu plana açık şekilde karşı olduğunun altı çizildi.

"Pakistan halkı ve hükümeti, ABD'nin, İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma planından endişe duyuyor." ifadesine yer verilen açıklamada, ABD'ye, Kudüs'ün tarihi ve hukuki statüsünü bozacak adımlardan uzak durması çağrısı yapıldı.

"ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planı uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletlerin 1980 yılında yayınladığı önergeye aykırıdır." vurgusu yapılan açıklamada, Pakistan'ın, Filistin halkı ile dayanışma içerisinde olduğu belirtildi.

Açıklamada, 1967 sınırları dahilinde başkenti Kudüs olan ve varlığını sürdürebilir bağımsız bir Filistin devletinin kurulması gerektiği çağrısı yinelendi.



Anahtar Kelimeler:
KudüsFilistinPakistan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.