“Acemi kasaplar“ soluğu hastanede aldı

- Bilkent Şehir Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniği Öğretim Üyesi Dr. Burak Yaşar: - "58 asistanımız ve 5 cerrahi hocamızla acemi kasaplar için teyakkuz halindeyiz. Kendi kurbanını kesmeye çalışan vatandaşlarımız aynı zamanda ellerini de kesiyorlar. Müdahale ettiğimiz yaralıların çoğunu ameliyata aldık"

28 Haziran 2023 Çarşamba 17:01
“Acemi kasaplar“ soluğu hastanede aldı

 - Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurban kesmeye çalışırken yaralanan çok sayıda kişi hastanelere başvurdu.

Kurban keserken parmağından yaralanarak Ankara Bilkent Şehir Hastanesine gelen kasap Dursun İşleyiş, başından geçenleri gülerek anlattı.

Uzun yıllardır kasaplık yaptığını ve ilk kez böyle bir kaza yaşadığını anlatan İşleyiş, "Öyle bir kestim ki parmağım koptu, yılların bütün yorgunluğu, acısı çıktı. Artık usta oldum. Canım çok acımasına rağmen halime gülüyorum. Kurban sahipleri kemikleri keserken çok konuşunca dikkatim dağıldı, elimde sızı hissedince durumu anladım. Baktım orta parmağım yok, yüzük parmağım da sallanıyor. Herkes işi bıraktı parmağımı aradı ama kendim buldum. Dörtlüleri yakarak roket gibi hastaneye koştuk." diye konuştu.

Vatandaşları, kasapların işine karışmaması konusunda uyaran İşleyiş, "Lütfen kasaplar işini yaparken meraklı kurban sahipleri gelip konuşturmasınlar. Sabahtan beri 15 hayvan kestim, son 2 tane kalmıştı ki kendimi kestim. Şimdi buradan ameliyathaneye gideceğim." dedi.

Sami Çuhadar da 40 yıldır kasaplık yaptığını belirterek, bir anlık dalgınlıkla elini kestiğini söyledi. Çuhadar, "Bizimki acemi kasaplık değil, tamamen ihmal. Kasaplar da elini kesebiliyor, dalgınlığa dikkat etmek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kemik keserken elini hızar makinesine kaptıran "acemi kasap" İsmail Altın ise "Ne yazık ki merakımızdan duramadık. Artık tövbe ettim, gelecek sene elimi dokunmayacağım. İşi ehline bırakacağım." dedi.

- "58 asistanımız ve 5 cerrahi hocamızla acemi kasaplar için teyakkuz halindeyiz"

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniği Öğretim Üyesi Dr. Burak Yaşar, Kurban Bayramı'nın birinci günü olmasına rağmen oldukça yoğun bir gün geçirdiklerini söyledi.

Kurban keserken acemilikleri nedeniyle yaralanan ve hastaneye başvuran pek çok kişinin olduğunu dile getiren Yaşar, "58 asistanımız ve 5 cerrahi hocamızla acemi kasaplar için teyakkuz halindeyiz. Kendi kurbanını kesmeye çalışan vatandaşlarımız aynı zamanda ellerini de kesiyorlar. Şimdiye kadar 50 kadar hastaya müdahale ettik, çoğunu ameliyata aldık. Akşam saatlerine kadar hastaneye başvuran sayısı 100'e ulaşacaktır, diye düşünüyoruz." diye konuştu.

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniği Öğretim Üyesi Dr. Hasan Murat Ergani ise kurban kesimi sırasındaki yaralanmalar nedeniyle acil servislerin yoğun olduğunu anlatarak, "Bayramın ilk günlerinde hastalar bıçakla yaralanmayla gelirken ilerleyen günlerde kıyma makinesine bağlı yaralanmalar sık oluyor. Vatandaşlarımızı işi ehline bırakmaları konusunda uyarıyoruz." dedi.

Son Güncelleme: 29.06.2023 07:59
Anahtar Kelimeler:
Kurban BayramıAcemi Kasap
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.