Adalar’da 100’e yakın at, İBB tarafından ahıra hapsedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), satın aldığı atların bir kısmını Büyükada İSPARK ahırında tutması hayvanseverleri ayağa kaldırdı.

26 Mart 2021 Cuma 13:04
Adalar’da 100’e yakın at, İBB tarafından ahıra hapsedildi

Adalar’da ruam hastalığı sebebiyle çok sayıda atın itlaf edilmesi ve faytonların durdurulması kararı sonrası, İBB’nin tescilli fayton plakalarını ve atları satın alması kararlaştırılmıştı.

İBB satın adlıkları atların bir kısmını Büyükada’da bulunan İSPARK ahırında tutmaya başladı.

Atların ahırda tutulması hayvanseverler tarafından tepki çekerken, o ahır ise havadan görüntülendi.

"HAPİSHANELERİN HAVALANDIRMASINA BENZİYOR"
Duruma tepki gösteren Adaların Atları Platformu üyesi Zeynep Alpar, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi maalesef satın aldığı atların neredeyse hepsini Büyükada İSPARK ahırında tutuyor. 4 bin liraya satın alıp ücretsiz olarak Türkiye’nin 17 iline gönderdiler. Gönderdikleri yerlerin hepsi iyi yerler değil çok sayıda at gönderildi ve bunların denetimi yapılmıyor. Biz Adaların Atları Platformu olarak bunların denetlenmesini, kötü durumda olanların Adalar’a geri getirilmesini istiyoruz. Adalar’da İSPARK’ta Büyükada ahırında tutulan atların atlı zabıta olarak kullanılan 10 tanesi dışında, hiçbiri o ahır alanından dışarıya çıkmadı. Bir yılı aşkın süredir. Çok küçük bir padok alanları var. Hapishanelerin havalandırmasına benziyor. Oraya bile her gün çıkarılmıyorlar. Ve çok uzun sürelerle zincirlere bağlı olarak tutuldukları için maalesef.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.