AFAD'ın insani yardım tırları Ukrayna ve Moldova'da

- Gıda, hijyen malzemesi, battaniye, yatak ve çadır taşıyan tırlardan 5'i Ukrayna'ya, 3'ü Moldova'ya ulaştı

02 Mart 2022 Çarşamba 16:54
AFAD'ın insani yardım tırları Ukrayna ve Moldova'da

ANKARA (AA) - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından gönderilen toplam 8 tır insani yardım malzemesi Moldova ve Ukrayna'da yetkililere teslim edildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Ukrayna halkının acil ihtiyaçları için gönderilen ve gıda, hijyen malzemesi, battaniye, yatak ve çadırdan oluşan 5 tır yardım malzemesinin Ukrayna'da, 3'ünün ise Moldova'da yetkililere teslim edildiği belirtildi.

Açıklamada, malzemenin teslimi sırasında konuşan Moldova İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Sergiu Deaconu'nun "Büyük bir nüfus hareketi ile karşı karşıyayız. Türkiye yardım elini uzatan ilk ülkelerden. Yardımsever Türk halkına ve Türkiye Cumhuriyeti'ne minnettarız." dediği aktarıldı.

Moldova’da yapılan teslim törenine Deaconu'nun yanı sıra Acil Durumlar Sorumlusu Albay Alexandru Oprea'nın katıldığı ifade edildiği açıklamada, Romanya'nın Ukrayna sınırında bulunan Siret Sınır Kapısı'nda AFAD ekibi tarafından ihtiyaç sahipleri için yardım dağıtımının devam ettiği kaydedildi.

Öte yandan, Ukrayna'daki insani ihtiyaçları belirlemek ve Türkiye'den gönderilen yardımların eşgüdümünü sağlamak üzere 11 kişiden oluşan AFAD insani yardım ekibinin de bölgede çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Ukrayna halkına ve bölgedeki Türk vatandaşlarına gönderilen insani yardım tırlarında 1536 gıda kolisi, 360 aile çadırı, 16 genel maksat çadırı, 680 yatak, 680 yastık çarşaf seti ve 2640 battaniye bulunuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.