Ahi Evran'ın hayatını anlatan oyun izleyiciyle buluşacak

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenecek Ahi Evran'ın hayatını anlatan tiyatro oyununun tiyatroseverlerle ücretsiz buluşturulacağını duyurdu.Büyükkılıç, yazılı...

25 Şubat 2022 Cuma 11:48
Ahi Evran'ın hayatını anlatan oyun izleyiciyle buluşacak

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenecek Ahi Evran'ın hayatını anlatan tiyatro oyununun tiyatroseverlerle ücretsiz buluşturulacağını duyurdu.

Büyükkılıç, yazılı açıklamasında, kültür ve sanat faaliyetlerine ayrı önem verdiklerini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'nın Ahi Evran'ın hayatını anlatan tiyatro oyununun Kayserililerle buluşacağını aktaran Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Ahi Evran'ın öğretileri, ticareti ve esnaflığıyla şekillenen, Ahilik kültürü ve bu kültürün değerleriyle yoğrulmuş Kayseri'miz için Ahi Evran'ın önemi büyüktür. Ahi Evran'ı yaşayan ve yaşatan önemli bir şehir olarak bizler böylesi önemli bir değeri gelecek nesillere aktarmakla kendimizi sorumlu hissediyoruz. İşte bu anlayış çalışmalarımızı şekillendiriyor. Bu kapsamda konservatuarımızın tiyatro ekibi, Ahi Evran tiyatro oyunu ile vatandaşlarımızla buluşacak. Bu güzel etkinlik için vatandaşlarımıza ücretsiz bilet imkanı da sunuyoruz. Hemşehrilerimizi ve özellikle gençlerimizi hem bu güzel tiyatro oyununu izlemek hem de tüm tiyatro etkinliklerine katılmak üzere Kayseri Devlet Tiyatrosu'na davet ediyorum."

Murat Özdeniz'in yönetttiği, Büyükşehir Belediyesi Konservatuar ekibinin sahneleyeceği oyun, yarın saat 19.00'da tiyatroda izleyiciyle buluşacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.