AK Parti Eskişehir Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Manas'tan "Dünya Çevre Günü" mesajı

ESKİŞEHİR (AA) - AK Parti Eskişehir Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Cevahir Manas, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.Manas mesajında, Dünya Çevre Günü'nün 1972'den bu yana her yıl 5 Haziran'da çevrenin...

04 Haziran 2022 Cumartesi 11:39
AK Parti Eskişehir Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Manas'tan

ESKİŞEHİR (AA) - AK Parti Eskişehir Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Cevahir Manas, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Manas mesajında, Dünya Çevre Günü'nün 1972'den bu yana her yıl 5 Haziran'da çevrenin korunması konusunda dünya çapında farkındalık oluşturulması amacıyla kutlandığını, ayrıca bu sene 1-7 Haziran haftasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye Çevre Haftası ilan edildiğini hatırlattı.

AK Parti olarak iktidara gelmelerinden bu yana çevreye bütüncül bir bakış açısıyla yaklaştıklarını belirten Manas, şöyle devam etti:

"Şehirlerimizin uzun yıllar süregelen pek çok çevresel sorununa acil çözümler üretirken, bir yandan da orta ve uzun vadeli hedeflerimizi hayata geçirmenin gayreti içinde olduk. AK Parti belediyeciliği ile tanışan şehirlerimizde, çöp, çamur, çukur, bataklığa dönmüş su kaynakları, hava kirliliğinden nefes alınamayan şehir manzaraları artık tarihe karışmıştır. Şehirlerimiz artık sıfır atığı, sıfır atık maviyi, geleceğe nefesi, millet bahçelerini, mavi bayraklı plajları, yenilenebilir ve temiz enerjiyi konuşmakta, bu kulvarlarda adeta birbirleriyle yarışmaktadır. Geçtiğimiz 20 yılda çevreyi korumak ve yaşatmak, iklim değişikliğiyle mücadele etmek adına sessiz devrimler olarak tanımladığımız sayısız hizmeti ve eseri milletimize kazandırdık."

Manas, iklim değişikliğiyle mücadelede tüm dünyanın olmazsa olmaz gördüğü yenilenebilir enerjide Türkiye'nin yüzde 54 kurulu güç seviyesine ulaşarak Avrupa'da 5'inci sıraya yükseldiğini aktardı.

Türkiye'de son 20 yılda 2 milyon hektarın üzerinde alanın ağaçlandırıldığına işaret eden Manas, "Orman varlığının yanı sıra kentsel yeşil alan varlığımızı arttırmak adına, 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefi ile şehirlerimizin en merkezi noktalarında 127 millet bahçesini vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Korunan alanlarımızı yüzde 9,6'dan yüzde 11,9'a çıkardık. Ülkemizde 104 kilometresi millet bahçeleri içerisinde olmak üzere toplamda 207 kilometre bisiklet yolunun ve 187 kilometre yeşil yürüyüş yolunun yapımını tamamladık." ifadesini kullandı.

Manas, atıkların ekolojik zararlarını önlerken, aynı zamanda ekonomik bir değer kazanmak amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca başlatılan ve uluslararası çapta ödüllere layık görülen Sıfır Atık Projesi'ni tüm yurtta yaygınlaştırdıklarını belirtti.

Türkiye'de kesintisiz ulaşımı sağlarken, mesafeleri kısaltırken karbon salımını da azaltmak amacıyla kara, hava, demir yolu ve deniz yolu altyapısının güçlendirildiğine değinen Manas, şunları kaydetti:

"Sıfır emisyonlu aracımız, Türkiye'nin otomobili TOGG'u da milletimize kazandırdık. Tüm bu çalışmalarla gelecek nesillere sadece temiz ve yaşanabilir bir çevre değil, aynı zamanda büyütülüp geliştirilecek yeni fikirler miras bırakmayı da ilke edindik. Ülkemizde bütün bu gelişmeler olurken, şehrimizin merkezindeki 52 bin 392 metrekare alana, 160 bin toplam bitki adeti olan ve içinde toplam 878 ağaç bulunan millet bahçesini kazandırdık. Ayrıca Dede Korkut Parkı, Musaözü Tabiat Parkı gibi örnekler de hemşehrilerimizin rahat nefes aldığı alanlar. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti olarak her alanda olduğu gibi çevre konusunda da samimi ve gayretli çabalar ortaya koyuyor, sözde çevrecilerin yaptığı gibi çevreyi kullanışlı bir siyaset alanı olarak görmüyoruz. Bizim için çevreci olmak, çevreyi ve tabiatı korumak ve yaşatmaktır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.