AK Parti'li Çalışkan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin ulaşım ücretlerine yaptığı zammı eleştirdi

ESKİŞEHİR (AA) - AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin toplu ulaşım ücretlerine yaptığı zamlar hakkında eleştirilerde bulundu. Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, Eskişehir'de...

23 Mart 2022 Çarşamba 17:06
AK Parti'li Çalışkan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin ulaşım ücretlerine yaptığı zammı eleştirdi

ESKİŞEHİR (AA) - AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin toplu ulaşım ücretlerine yaptığı zamlar hakkında eleştirilerde bulundu.

Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, Eskişehir'de mesafelerin kısa ancak ulaşımın diğer şehirlere kıyasla çok daha pahalı olduğunu vurguladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin toplu ulaşım ücretlerine zam kararı aldığını ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:

"Buna göre tam ESKART 6 lira, indirimli ESKART 3,5 lira, aktarma ücretinin ise 70 kuruş oldu. Her şeyi hükümetten bekleyen, her eksikliğine de hükümeti mazeret gösteren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi muhakkak yine mecbur kaldığını söyleyecektir. Çevremizdeki illere baktığımızda en pahalı toplu ulaşım maalesef Eskişehir'de. Örneğin Bursa’da tam kart 4,20 lira, indirimli kart 3,60 lira, öğrenci 1,80 lira. Konya ise indirimli kart 1,55 liradan, tam kart ise 2,5 liradan fiyatlandırılmış. Bu şehirde zorunlu olarak aldığımız hizmetler tüm illerden pahalı. İstanbul'dan dahi pahalı ulaşımımız var. İstanbul’da tam kart 5,48 lira olup, öğrenci kartı ise 2,67 lira. Bu şehirlerin tamamı mesafe olarak Eskişehir'den çok fazla taşımacılık yapan şehirler. Biz de aktarmalar da ücretlendirilmeye başlandı. Hemşehrilerimiz şunu bilmeliler ki ne Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ne de ulaşım hizmetini yürüten ESTRAM şirketi kamu yararı gütmemektedir. Üzülerek belirtiyorum ki şehir olarak Yılmaz Büyükerşen'in çözümleri ve projeleri yerine 22 yıldır boş mazeretlerini dinliyoruz."

Anahtar Kelimeler:
Ak PartiEskişehir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.