Aksaray Belediyesi Hashas ve Hamza Baba türbelerini restore ediyor

AKSARAY (AA) - Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, şehrin manevi ikliminde önemli bir yere sahip Hashas ve Hamza Baba türbelerinde restore çalışmalarının başladığını söyledi.Başkan Dinçer, restorasyon çalışmalarını inceleyerek yetkililerden...

07 Ekim 2021 Perşembe 12:41
Aksaray Belediyesi Hashas ve Hamza Baba türbelerini restore ediyor

AKSARAY (AA) - Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, şehrin manevi ikliminde önemli bir yere sahip Hashas ve Hamza Baba türbelerinde restore çalışmalarının başladığını söyledi.

Başkan Dinçer, restorasyon çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Dinçer, yaptığı açıklamada, restorasyon çalışmaları ile şehrin kültürel değerlerine sahip çıktıklarını söyledi.

Restorasyon çalışmalarıyla geçmişten gelen değerlerin gelecek kuşaklara aktarıldığını anlatan Dinçer, "Kentimiz ve kültürümüz için önemli zatların manevi iklimini gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. Böylece geçmiş ile gelecek arasında köprü kuruyoruz. Şehrimiz 'evliyalar kenti, evliyalar diyarı' olarak biliniyor. Şehrimizin köklü bir geçmişi olduğunu biliyoruz ve çalışmalarımızda bu minvallerde sürdürüyoruz." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.