Aksaray'a 2 yeni özel eğitim okulu yapılacak

AKSARAY (AA) - Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, kente iki yeni özel eğitim okulu yapılacağını bildirildi. Vali Aydoğdu arsa tahsisi yapılan okullardan ilkinin iki hafta içerisinde ihalesinin yapılacağını, diğer okul için bakanlıktan onay beklediklerini...

18 Haziran 2021 Cuma 12:34
Aksaray'a 2 yeni özel eğitim okulu yapılacak

AKSARAY (AA) - Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, kente iki yeni özel eğitim okulu yapılacağını bildirildi.

Vali Aydoğdu arsa tahsisi yapılan okullardan ilkinin iki hafta içerisinde ihalesinin yapılacağını, diğer okul için bakanlıktan onay beklediklerini söyledi.

Vali Hamza Aydoğdu, 2019 yılında kaynaştırma eğitimi alan otizmli öğrenci velileri ile normal eğitim gören çocukların aileleri ve mahalle muhtarı arasında yaşanan üzücü olayların ardından, kırgınlıkları ortadan kaldırmak için Engelliler Derneği Aksaray Şube Başkanı Bekir Kaya daveti ve ev sahipliğinde Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal'ın da katıldığı kahvaltı programında dernek üyesi kadınlar ve mahalle muhtarı ile görüştü.

Mahalle muhtarı Şükrü Genç, Otizmliler Dayanışma Derneği Başkanı Cennet İnceöz ile dernek üyesi kadınlara gül vererek, yaşanan olaydan duyduğu üzüntülerini dile getirip, özür diledi.

Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Vali Aydoğdu, iletişim kanallarının sürekli açık kalması gerektiğini belirterek, "Biraz empati, çokça sevgi bütün yanlış anlamaları ortadan kaldırır." dedi.

Vali Hamza Aydoğdu taraflar arasında kırgınlığın ortadan kalkmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, şunları kaydetti:

"Konu çocuklarımız ise biz her zaman bir araya geleceğiz ve hiçbir zaman çocuklarımız üzerinden birbirimizle duygusal bir çatışmaya girmeyeceğiz. Bugün burada yaşananlar gerçekten beni çok mutlu etti. Aksaray'da zaten bir pozitif hava ve güzellik var. Biz el birliği ile sokaktaki vatandaştan en yukarıya kadar birlik beraberlik içerisinde Aksaray'ın güzelliklerini, değerlerini ortaya koymaya ve yüceltmeye devam edeceğiz. Küskünlüklerin ortadan kalkması, rahmetin de oraya gelmesi ile ilgili bir anlam ifade ediyor. Allah devletimize milletimize zeval vermesin."

Vali Hamza Aydoğdu, özel çocuklar için özel eğitim kurumlarının önemini belirterek, ailelere bir müjdesi olduğunu söyledi.

Özel çocukların eğitimine büyük katkı sağlayacak iki yeni okul müjdesini veren Vali Hamza Aydoğdu, şöyle devam etti:

"2 tane özel eğitim anaokulumuz var. 1 tanesini daha yapıyoruz. İhalesine çıkılmak üzere. Arsa tahsisini yaptık. Özel eğitim anaokulunun Aksaray'da 3'üncüsünü açıyoruz. Bütün fizibilite çalışmaları, proje çalışmaları tamamlandı. Arsa tahsisleri yapıldı. 1’ine 15 gün içinde çıkacağız, diğerine de özel proje olduğu için, hobi bahçeleri, dinlenme salonları, yani bir anne baba çocuğunu o okula getirip akşam o okuldan çıktığında dinlenmiş olacak. Seramız, oyun salonlarımız, spor salonlarımız olacak. Bakanlığa gönderdik, onay geldiği zaman o okulumuzun da ihalesine çıkacağız."

2020 yılında Aksaray’a 100 özel eğitim öğretmeninin atandığını belirten Vali Aydoğdu, "Bu yılda çalışmalarımızı yapıyoruz. İnşallah bütün öğretmen ihtiyaçlarını da bakanlığımızla koordineli halde gidermeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Aksaray Otizm Dayanışma Derneği Başkanı ve otizmli çocuk annesi Cennet İnceöz ise "Biz çocuklarımız için mücadele ediyoruz. Onların eğitim hakkı için bütün mücadelemiz. Ben sadece dernek başkanı değilim. Aynı zamanda otizmli bir çocuk annesiyim. Engelli bir çocuk annesiyim. Tüm savaşım, mücadelem oğlum için ve oğlum gibi olan çocuklar için. Bu savaşta kırdık, kırıldık ama önemli olan Aksaray. Yani keşke bunlar hiç yaşanmasaydı ama iyi şeylere de vesile olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.