Aksaray'da liseli öğrenciler her hafta farklı bir köy okulunu ziyaret ediyor

AKSARAY (AA) - ​​​​​​​Aksaray'ın Eskil ilçesinde Eskil 75. Yıl Anadolu Lisesi öğrencileri köy okulu öğrencilerini ziyaret edip etkinlik yaptı.Setik İlkokulu ziyaret edilirken, öğrencilerin özgüven ve sorumluluk duygusunu geliştirmek,...

13 Haziran 2022 Pazartesi 15:46
Aksaray'da liseli öğrenciler her hafta farklı bir köy okulunu ziyaret ediyor

AKSARAY (AA) - ​​​​​​​Aksaray'ın Eskil ilçesinde Eskil 75. Yıl Anadolu Lisesi öğrencileri köy okulu öğrencilerini ziyaret edip etkinlik yaptı.

Setik İlkokulu ziyaret edilirken, öğrencilerin özgüven ve sorumluluk duygusunu geliştirmek, öğrencilere yeni ilgi alanları ve beceriler kazandırmak, öğrencilerin yeteneklerini sergilemesine imkan vermek, milli, manevi ve kültürel değerleri yaşatmak, yaygınlaştırmak ve diğer nesillere aktarımı sağlamak amacıyla yapılan etkinliğe Eskil 75.Yıl Anadolu Lisesi bünyesindeki kız öğrenciler katıldı.

Etkinlikte öğrencilere sağlıklı beslenmeyi teşvik için portakal süslenip hediye edildi. Boyama, eğitsel oyunlar, yüz boyama etkinliği, sokak hayvanları için mama hediyesi, müzik dinletisi, masal şeridi oluşturma etkinliği yapıldı.

Etkinlik kapsamında köy halkı, okulu ziyaret edenler için yöresel yiyeceklerden ikram etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kılıçer, AA muhabirine, köy okulundaki öğrencilerin böylesine güzel etnikliklere ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Okulda çok güzel ağırlandıklarını belirten Kılıçer, "Liseli öğrencilerimiz, her hafta farklı köy ilkokullarını ziyaret edip etkinlikler yapıyor. Böylesine güzel bir çalışma sayesinde, minikler son derece keyif aldığını gözlemliyoruz. Ayrıca Setik Köyü halkı, yöresel yiyecekleri olan, sıkma, gözleme ve böreklerle bizleri ağırladıkları için teşekkür ederim." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.