Aksaray'da öğrenci ve veliler sokak hayvanları için "yem havuzu" oluşturdu

- Çukuryurt Köyü Ortaokulu Müdürü Soner Gökkaya: - "Öğrenci ve velilerimizle beraber yem havuzumuza sokak hayvanları ve kuşlar için mama, ekmek ve yem gibi benzeri gıdalar bıraktık" - Öğrenci velisi İsmail Uzar: - "Köy halkı seferber oldu, el birliğiyle başaramayacağımız hiçbir şey yok"

05 Şubat 2022 Cumartesi 12:06
Aksaray'da öğrenci ve veliler sokak hayvanları için

AKSARAY (AA) - HACI ÖZKAN - Aksaray'ın Eskil ilçesinde öğrenci ve veliler, köy okulunun bahçesindeki karlı zeminde yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar ve sokak hayvanları için oluşturulan alana yem bırakıyor.

Çukuryurt köyündeki öğrenciler "Yemini Al, Doğal Yaşama Destek Ver" projesiyle sokak hayvanları için yemleme çalışması yapıyor.

Velilerin de destek verdiği projede iş makineleriyle okulun bahçesindeki kar temizlenerek yem havuzu oluşturuldu. Öğrenciler evlerinden getirdikleri buğday, arpa, mısır, ekmek, mama ve diğer gıdaları havuza bırakıyor.

Çocuklara hayvan sevgisinin aşılandığı projeyle doğal yaşama destek sağlanıyor.

- Veliler getiriyor, öğrenciler havuza bırakıyor

Çukuryurt Köyü Ortaokulu Müdürü Soner Gökkaya, AA muhabirine, çocukların yarıyıl tatilinde olduğunu ancak sokak hayvanları için adeta yarıştıklarını söyledi.

Hayvanların yem havuzu sayesinde beslenme sıkıntısı yaşamadığını belirten Gökkaya, "Öğrenci ve velilerimizle beraber yem havuzumuza sokak hayvanları ve kuşlar için mama, ekmek ve yem gibi benzeri gıdalar bıraktık. Bize düşen görev onların haklarını savunmaktır. Velilerimizin evlerinden çuvallarla getirdikleri yemleri öğrencilerimiz yem havuzuna bırakıyor." diye konuştu.

- Sokak hayvanları için köylüler seferber oldu

Öğrencilerden İrem Barın ise köylerinde çok yoğun kar yağışının olduğunu, bu nedenle sokak hayvanları için projeyi hayata geçirdiklerini anlattı.

Musa Sarısakal da beslenen hayvanları gördükçe mutlu olduklarını dile getirdi.

Velilerden İsmail Uzar ise öğrencilerin projesine tüm köylülerin destek verdiğini aktardı.

Kış gününde aç kalan yaban hayvanları için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Uzar, "Köy halkı seferber oldu, el birliğiyle başaramayacağımız hiçbir şey yok." ifadesini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.