Aksaray'da Vakıflar Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi

AKSARAY (AA) - Aksaray'da Vakıflar Haftası kapsamında kutlama programı düzenlendi.Zinciriye Medresesi'nde düzenlenen etkinlik Kur-an'ı Kerim okunması ve dua edilmesiyle başladı.Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı, vakıfların...

13 Mayıs 2022 Cuma 14:13
Aksaray'da Vakıflar Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi

AKSARAY (AA) - Aksaray'da Vakıflar Haftası kapsamında kutlama programı düzenlendi.

Zinciriye Medresesi'nde düzenlenen etkinlik Kur-an'ı Kerim okunması ve dua edilmesiyle başladı.

Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı, vakıfların Allah'ın rızasını kazanma temelinde insanlara iyilik yapma düşüncesinin bir tezahürü olarak var olduğunu söyledi.

Sosyal bir kurum haline gelen vakıfların, ecdadın peygambere olan sevgisini de gösteren vakfetme geleneğinden doğduğunu belirten Osmanlı, şunları kaydetti:

"Kültürümüzün bir parçası haline gelen vakfetme geleneği, insan ve çevresindeki fiziki ve kültürel çevreye, tüm varlığa iyilik ederek, bu iyiliği hayatın her noktasında sürdürülebilir hukuki bir sisteme bağlı kılarak kıyamete kadar sürdürmeyi amaç edinmiştir. Bu yılki Vakıflar Haftası'nda "Vakıf Medeniyetinde Sosyal Politikalar, Sosyal Yardımlar ve Paylaşma Geleneği" teması üzerinde durulacaktır. Medeniyetimizin temel kurumlarından olan vakıflarımız; eğitimden sağlığa, tekil yapı mimarisinden şehirleşmeye, kültürden sanata ekonomiye kadar sosyal hayatın her alanına paylaşma geleneğinin bir ürünü olarak nüfus etmişlerdir."

Program, katılımcılara yapılan ikramın ardından sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.