Akyurt'ta tarım belediyeciliği dönemi

ANKARA (AA) - Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu ve beraberindeki heyet, Akyurt'ta çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarla bir araya geldi.Akyurt Belediyesinde yapılan toplantıya Aksu'nun yanı sıra AK Parti Ankara...

25 Aralık 2020 Cuma 13:55
Akyurt'ta tarım belediyeciliği dönemi

ANKARA (AA) - Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu ve beraberindeki heyet, Akyurt'ta çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarla bir araya geldi.

Akyurt Belediyesinde yapılan toplantıya Aksu'nun yanı sıra AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Ankara İl Başkan Yardımcısı Hatice Çakmak, Akyurt Kaymakamı Osman Altın, AK Parti İlçe Başkanı Murat Yıldırım, Belediye Başkanı Hilal Ayık ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bakan Yardımcısı Aksu, Türkiye'de "Tarım Belediyeciliği" adı altında pilot bölge olarak Ankara'dan yola koyulduklarını belirterek, çevredeki kırsal mahalleleri de kapsayacak şekilde programlar düzenlediklerini aktardı.

İlçelerde bulunan üretici ve çiftçilerin daha iyi üretmeleri ve daha yüksek gelir elde etmelerini sağlayacak çalışmaların temelini atmayı hedeflediklerini dile getiren Aksu, "Belediyelerimiz aracılığıyla sizlerin tüm sorunlarını Bakanlığımızda değerlendirip sonuçlandırarak çiftçilerimize sunacağız. Koronavirüs salgını sürecinde tarım ve gıdanın önemi ortaya çıkmıştır. Temel gıdalara ulaşımda ülkemizde hiçbir sorun yaşanmamıştır." dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Yıldız ise gıdanın milli güvenlik meselesi olduğunu vurgulayarak, tarıma milli bir mesele olarak yaklaştıklarını kaydetti.

Akyurt Belediye Başkanı Ayık da toplantının faydalı olduğunu belirterek, "İlçemizdeki tarım alanlarından, toplulaştırmadan, sulama imkanlarından, hayvancılık faaliyeti yürüten vatandaşlarımızın taleplerinden, mezbaha çalışmalarına ve ağaçlandırmaya kadar her noktayı burada açıklığa kavuşturduk." diye konuştu.

Toplantıda, görüşlerini dile getiren Akyurtlu çiftçilere ise Bakanlığın çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Anahtar Kelimeler:
Akyurt Belediyesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.