"Amirallerin Montrö bildirisi" davasına devam edildi

- Duruşmada, sanıklar İsmail Ruhsar Sümer, Ömer Vedat Ersin, Mehmet Ali Çınar, Mehmet Ali Özgüven savunma yaptı

24 Mart 2022 Perşembe 16:22

ANKARA (AA) - Kamuoyunda, "amirallerin Montrö bildirisi" olarak bilinen açıklamada imzası bulunan 103 emekli amiral hakkında, "devletin güvenliğine veya anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma" suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle açılan davaya devam edildi.

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Sanık emekli tuğamiraller İsmail Ruhsar Sümer, Mehmet Ali Çınar, Mehmet Ali Özgüven ile emekli tümamiral Ömer Vedat Ersin hakim karşısına çıktı.

Montrö Antlaşması'na ilişkin gündemdeki tartıştırmalar nedeniyle görüşlerini kamuoyuyla paylaşmak için dava konusu bildiriyi yayımladıklarını belirten sanıklar, bu eylemin fikir ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

Suç işleme amacıyla hareket etmediklerini belirten sanıklar, suçlamaların soyut iddialara dayandığını, bu nedenle haklarında beraat kararı verilmesini talep etti.

Yarın görülecek duruşmada sanıklar Mühittin Aziz Öztürk, Mustafa Ültanur, Namık Kemal Çalışkan, Tanzar Dinçer ve Tufan Mimir savunma yapacak.

Anahtar Kelimeler:
DavaAmiralMontrö Bildirisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.